11:57 uur 28-03-2024

SLB kondigt overeenkomst aan om meerderheidsbelang te verwerven in Aker Carbon Capture

SLB en Aker Carbon Capture zullen technologieportfolio’s, expertise en operationele platforms combineren om oplossingen voor het afvangen van koolstof sneller en economischer op de markt te brengen

HOUSTON–(BUSINESS WIRE)– SLB (NYSE: SLB) kondigde vandaag een overeenkomst aan om haar koolstofafvangactiviteiten te combineren met Aker Carbon Capture (ACC) om versnelde industriële decarbonisatie op schaal te ondersteunen.

De combinatie brengt complementaire technologieportfolio’s, toonaangevende expertise op het gebied van procesontwerp en een gevestigd platform voor projectoplevering samen. ACC’s commerciële productaanbod op het gebied van koolstofafvang en SLB’s nieuwe technologische ontwikkelingen en industrialisatiecapaciteiten worden hierdoor optimaal benut. Het zal een middel creëren om de introductie van baanbrekende technologie in een vroeg stadium op de wereldmarkt te versnellen op een commercieel, bewezen platform.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Josh Byerly – Vicepresident communicatie

Moira Duff – Directeur externe communicatie

SLB

Tel: +1 (713) 375-3407

media@slb.com

Nina Westgaard

Aker Carbon Capture

Tel: +47 481 09 409

nina.westgaard@akercarboncapture.com

Beleggers
James R. McDonald – Senior vicepresident beleggersrelaties en industriële zaken

Joy V. Domingo – Directeur beleggersrelaties

SLB

Tel: +1 (713) 375-3535

investor-relations@slb.com

David Phillips

Aker Carbon Capture

Tel: +44 7710 568279

david.phillips@akercarboncapture.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr