05:36 uur 22-03-2024

Soundreef viert een mijlpaal voor auteursrechtbeheer in Italië en Europa

Het Europese Hof van Justitie heeft de markt opengesteld voor onafhankelijke managemententiteiten

LUXEMBURG–(BUSINESS WIRE)– Het Europese Hof van Justitie heeft een baanbrekende uitspraak gedaan die de Italiaanse markt voor auteursrechtbeheer openstelt voor onafhankelijke managemententiteiten. Soundreef, een toonaangevende onafhankelijke managemententiteit in Europa, viert deze belangrijke overwinning voor de rechten van auteurs, componisten en uitgevers om hun vertegenwoordiging in de auteursrechtbeheersector te kiezen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240321169957/nl/

Davide d'Atri - Soundreef CEO (Photo: Business Wire)

Davide d’Atri – Soundreef CEO (Photo: Business Wire)

De uitspraak van het Hof luidt:

“In zijn uitspraak antwoordt het Hof dat, voor zover de betrokken nationale wetgeving onafhankelijke beheersentiteiten die in een andere lidstaat zijn gevestigd niet toestaat hun diensten op het gebied van auteursrechtbeheer in Italië aan te bieden, deze een beperking vormt van het vrij verrichten van diensten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Elena Aceto

elena@soundreef.com
+39 3511656132

Check out our twitter: @NewsNovumpr