16:44 uur 20-12-2018

Soundreef: het Hof van Rome verwijst de zaak Siae-soundreef naar het Europees Hof van Justitie

ROME—(BUSINESS WIRE)– Het volgende is een verklaring van Soundreef:

De rechtbank van Rome heeft opnieuw een juridische klap toegebracht aan SIAE (de Italiaanse Vereniging van Auteurs en Uitgevers), het agentschap dat vroeger het beheer van auteursrechten in composities in Italië controleerde. Na een negatieve uitspraak van de Antitrustautoriteit wegens misbruik van haar machtspositie, heeft het Hof van Rome vandaag de in 2014 door SIAE ingestelde procedure geschorst en de zaak naar het Europese Hof van Justitie verwezen ter ondersteuning van het bezwaar van Soundreef, die stelt dat de huidige Italiaanse wetgeving niet in overeenstemming is met de door de Barnier-richtlijn opgelegde verordeningen.

Soundreef: the Court of Rome Refers the Case Siae-soundreef to the European Court of Justice

ROME–(BUSINESS WIRE)– The following is a statement from Soundreef:

The Court of Rome has dealt yet another legal blow to SIAE (the Italian Society of Authors and Publishers), the agency that formerly controlled the administration of copyrights in compositions in Italy. Following an adverse ruling by the Antitrust Authority for abuse of its dominant position, today, the Court of Rome has suspended the proceedings filed in 2014 by SIAE, referring the case to the European Court of Justice, in support of the objection raised by Soundreef, which claims that the current Italian legislation is not in line with the Regulations imposed by the Barnier directive.

The way is now open for the European Court of Justice to rule that Soundreef did not act unlawfully or act in unfair competition (as claimed by SIAE) given that – at least since 2014 – it was entitled to operate in Italy.

“An extremely important decision – explains Davide D’Atri, CEO of Soundreef S.p.A. – which acknowledges – even if not yet definitively – what we at Soundreef have been claiming since we entered the Italian market. We believe that the administration of copyrights in Europe is free and open to anyone – whether they are bodies that collectively manage rights or independent management entities – wanting to manage the rights of songwriters and publishers, provided that they comply with the European rules and guarantee transparency, efficiency and, most of all, respect for the freedom of choice of those who make their creativity, talent and art available to the public.”

Keep reading the entire press release here.
www.soundreef.com

Contacts

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr