02:30 uur 11-03-2024

Illumination en Nintendo kondigen nieuwe animatiefilm aan over de wereld van Super Mario Bros.

SANTA MONICA, Calif. & KYOTO, Japan–(BUSINESS WIRE)– Illumination (hoofdkantoor: Santa Monica, CA, VS; oprichter en CEO: Chris Meledandri) en Nintendo Co. (hoofdkantoor: Kyoto, Minami-ku, Japan; representatief directeur en president: Shuntaro Furukawa, hierna “Nintendo”) hebben vandaag aangekondigd dat ze een nieuwe animatiefilm over de wereld van Super Mario Bros. zullen maken.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240309717199/nl/

Chris Meledandri (Photo: Business Wire)

Chris Meledandri (Photo: Business Wire)

Deze nieuwe animatiefilm gebaseerd op de wereld van Super Mario Bros. staat gepland voor een release op 3 april 2026 in de VS en vele andere markten wereldwijd met een selecte release gedurende de hele maand april.

De film wordt geproduceerd door Chris Meledandri, oprichter en CEO van Illumination en Shigeru Miyamoto, representatief directeur, Fellow van Nintendo. De regie ligt bij Aaron Horvath en Michael Jelenic en Matthew Fogel is de auteur. De film wordt medegefinancierd door Universal Pictures en Nintendo en wereldwijd in de bioscoop gebracht door Universal Pictures.

Door nauw betrokken te raken bij de productie van de film, met als doel een glimlach op ieders gezicht te toveren door middel van entertainment, blijft Nintendo zich inspannen om uniek entertainment te produceren en dit voor zoveel mogelijk mensen aan te bieden.

Illumination is verheugd om de samenwerking met Nintendo voort te zetten en de kenmerkende mix van plezier en ontdekking naar een wereldwijd publiek van alle leeftijden te brengen, waarmee ze in contact kunnen komen met de geliefde personages en verhalen van een van ‘s werelds populairste franchises.

  • Over Illumination

Illumination, opgericht door Chris Meledandri in 2007, is een van de toonaangevende producenten van animatiefilms in de entertainmentindustrie, waaronder Despicable Me, de succesvolste animatiefranchise in de filmgeschiedenis, en de recordbrekende The Super Mario Bros. Movie, Dr. Seuss’ The Lorax, Dr. Seuss’ The Grinch en de films The Secret Life of Pets en Sing. Illumination´s collectie bevat drie van de 10 succesvolste animatiefilms aller tijden. De iconische, geliefde franchises van Illumination – doordrenkt met gedenkwaardige en bijzondere personages, wereldwijde aantrekkingskracht en culturele relevantie – hebben wereldwijd meer dan USD 9 miljard opgebracht. Illumination heeft voor de financiering en distributie een exclusief samenwerkingsverband gesloten met Universal Pictures. De volgende film van Illumination is Despicable Me 4, die op 3 juli 2024 in de bioscoop verschijnt.

  • Over Nintendo

Nintendo Co., Ltd., met hoofdkantoor in Kyoto, Japan, is verantwoordelijk voor de totstandkoming van franchises die wereldwijd algemene bekendheid hebben verworven, zoals Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ en Splatoon™, dankzij haar geïntegreerde hardware- en softwareproducten. Nintendo streeft ernaar unieke, intuïtieve entertainmentervaringen te bieden voor iedereen door middel van de productie en verkoop van videogamesystemen als de Nintendo Switch™, de ontwikkeling en exploitatie van applicaties voor slimme apparaten en door samen met partners te werken aan een reeks andere entertainmentinitiatieven, zoals visuele content en attractieparken. Nintendo heeft wereldwijd meer dan 5,6 miljard videogames en meer dan 800 miljoen stuks hardware verkocht. Al sinds de lancering van het Nintendo Entertainment System™ meer dan 30 jaar geleden tot vandaag en tot in de verre toekomst is het de voortdurende missie van Nintendo om uniek entertainment te creëren dat een glimlach tovert op de gezichten van mensen over de hele wereld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sarah Rothman – sarah.rothman@ledecompany.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr