02:00 uur 10-03-2023

Illumination en Nintendo kondigen definitieve trailer aan voor The Super Mario Bros. Movie

SANTA MONICA, Californië–(BUSINESS WIRE)– Illumination (hoofdkantoor: Santa Monica, CA, USA; oprichten en CEO: Chris Meledandri) en Nintendo Co., Ltd. (hoofdkantoor: Kyoto, Minami-ku, Japan; vertegenwoordigend directeur en President: Shuntaro Furukawa, in het vervolg “Nintendo”) hebben vandaag de definitieve trailer aangekondigd voor The Super Mario Bros. Movie, de nieuwe animatiefilm gebaseerd op de wereld van Super Mario Bros. De aankondiging vond plaats tijdens het evenement Nintendo Direct dat vandaag werd gestreamd.

Verder maakten de twee bedrijven de Japanse stemacteur voor Donkey Kong bekend.

Japanse stemacteurs

Mario

Mamoru Miyano

Princess Peach

Arisa Shida

Luigi

Tasuku Hatanaka

Bowser

Kenta Miyake

Toad

Tomokazu Seki

Donkey Kong

Kouji Takeda

The Super Mario Bros. Movie, is de animatiefilm rond de Super Mario Bros., geproduceerd door Chris Meledandri van Illumination en Shigeru Miyamoto van Nintendo. De regie is in handen van Aaron Horvath en Michael Jelenic (die ook samen werkten aan Teen Titans Go!, Teen Titans Go! To the Movies) naar een scenario van Matthew Fogel (verantwoordelijk voor Illumination’s Minions: The Rise of Gru). De hoofdpersonages in de film worden van stemmen voorzien door Chris Pratt als Mario, Anya Taylor-Joy als Princess Peach, Charlie Day als Luigi, Jack Black als Bowser, Keegan-Michael Key als Toad, Seth Rogen als Donkey Kong, Fred Armisen als Cranky Kong, Kevin Michael Richardson als Kamek en Sebastian Maniscalco als Spike.

De film wordt medegefinancierd door Universal Pictures en Nintendo en wereldwijd uitgebracht door Universal Pictures.

  • Over Illumination

Illumination, opgericht door Chris Meledandri in 2007, is een van de toonaangevende producenten van animatiefilms in de entertainmentindustrie, onder andere verantwoordelijk voor Despicable Me, de succesvolste animatiefranchise in de filmgeschiedenis, alsmede Dr. Seuss’ The Lorax, Dr. Seuss’ The Grinch en de franchises The Secret Life of Pets en Sing. De binnenkort te verschijnen film The Super Mario Bros. Movie van Illumination wordt toegevoegd aan de collectie van de studio met twee van de 10 succesvolste animatiefilms aller tijden. De iconische, geliefde franchises van Illumination – doordrenkt met gedenkwaardige en bijzondere personages, wereldwijde aantrekkingskracht en culturele relevantie – hebben wereldwijd meer dan USD 8 miljard opgebracht. Illumination heeft voor de financiering en distributie een exclusief samenwerkingsverband gesloten met Universal Pictures. Voor 2023 heeft Illumination onder andere de films The Super Mario Bros. Movie en Migration op de planning staan.

  • Over Nintendo

Nintendo Co., Ltd., met hoofdkantoor in Kyoto, Japan, is verantwoordelijk voor de totstandkoming van franchises die wereldwijd algemene bekendheid hebben verworven, zoals Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ en Splatoon™, dankzij haar geïntegreerde hardware- en softwareproducten. Nintendo streeft ernaar unieke, intuïtieve entertainmentervaringen te bieden voor iedereen door middel van de productie en verkoop van videogamesystemen als de Nintendo Switch™, de ontwikkeling en exploitatie van applicaties voor slimme apparaten en door samen met partners te werken aan een reeks andere entertainmentinitiatieven, zoals visuele content en attractieparken. Nintendo heeft wereldwijd meer dan 5,4 miljard videogames en meer dan 800 miljoen stuks hardware verkocht. Al sinds de lancering van het Nintendo Entertainment System™ meer dan 30 jaar geleden tot vandaag en tot in de verre toekomst is het de voortdurende missie van Nintendo om uniek entertainment te creëren dat een glimlach tovert op de gezichten van mensen over de hele wereld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sarah Rothman

Sarah.Rothman@ledecompany.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr