19:49 uur 06-03-2024

ITB Berlin 2024: citytrip naar Caïro wordt de nieuwe trend voor reizen naar Egypte

BERLIJN–(BUSINESS WIRE)– Caïro wordt stilaan een hotspot voor een lang weekend met het nieuwe Citytrip-initiatief, kondigt Zijne Excellentie Ahmed Issa, minister van toerisme en antiquiteiten van Egypte aan tijdens ITB Berlin 2024.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240306159979/nl/

Minister Ahmed Issa at press conference, ITB Berlin 2024 (Photo: Business Wire)

Minister Ahmed Issa at press conference, ITB Berlin 2024 (Photo: Business Wire)

Programma voor een citytrip naar Caïro en een nieuw tijdperk van luxetoerisme

Het nieuwe programma voor een citytrip naar Caïro is bedoeld om de hoofdstad te transformeren in een niet te missen, dynamische bestemming voor een lang weekend. Bezoekers zullen de kans krijgen om heel wat toeristische en archeologische sites te verkennen dankzij een aanbod van diverse, gevarieerde toeristische ervaringen in verschillende historische en culturele plaatsen, zowel van de farao’s, de kopten of de islam.

Dit zal bijdragen tot een groeiend aantal toeristische overnachtingen in Caïro, met een verblijf van gemiddeld drie à vier dagen tot 12 dagen.

“Geen enkele andere stad kan bezoekers monumenten van elke grote beschaving voorstellen, die teruggaan tot 3500 vóór Christus. We willen ons inzetten om van Caïro een bestemming te maken waar tijdens een lang weekend heel wat plaatsen kunnen worden bezocht,” aldus Zijne Excellentie Ahmed Issa, minister van toerisme en antiquiteiten.

Verder heeft Egypte actief opkomende bestemmingen ontwikkeld en de ervaring van reizigers op archeologische sites verrijkt door nieuwe bestemmingen voor te stellen en betere, snellere en milieuvriendelijke manieren om naar belangrijke bestemmingen zoals Luxor op en af te pendelen. Zo zullen Hurghada en Luxor bijvoorbeeld in het vierde kwartaal van 2025/eerste kwartaal van 2026 via een hogesnelheidstrein bereikbaar zijn.

Een transformatieve hervorming en ontwikkeling van infrastructuur

De toeristische sector van Egypte ondergaat een transformatieve hervorming en evolueert naar liberalisering, zodat het pad wordt geëffend voor nieuwe investeerders, en waarbij de relatie tussen de regering en de privésector geherdefinieerd wordt. In tandem met de hervorming beginnen de strategische inspanningen voor liberalisering in Egypte en de toekenning van 22% van het bbp aan de ontwikkeling van infrastructuur de voorbije zeven jaar hun vruchten af te werpen. Dit getuigt van een sterk engagement om de wereldwijde toeristische reputatie van het land op te krikken. Het is de bedoeling om de hotelcapaciteit van Egypte binnen de komende vijf jaar te verdubbelen tot 60.000 kamers.

Toeristische recordresultaten en belangrijkste reistrends

In 2023 kende Egypte een opmerkelijke stijging van het toerisme, met een recordaantal van 14,906 miljoen bezoekers aan de Egyptische stranden — een exponentiële toename ten opzichte van de 4,9 miljoen bezoekers geregistreerd in 2021.

Naar verwachting zal deze stijgende trend zich in 2024 verderzetten, met een opmerkelijke groei van 8% op jaarbasis in de eerste 50 dagen van het jaar. De meeste bezoekers komen uit Duitsland, met 1,6 miljoen toeristen vorig jaar geregistreerd, gevolgd door Rusland, Saoedi-Arabië, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Over de Egyptian Tourism Authority

De Egyptian Tourism Authority werd in 1981 opgericht. Het wijdt zich aan het promoten van de ruime historische waarden van Egypte en diverse bestemmingen, ter bevordering van het binnenlands toerisme, en wil de Egyptenaren met hun rijke erfgoed in contact brengen. Onder het leiderschap van de Minister van toerisme, voert de Egyptian Tourism Authority marketingstrategieën, steunt het de ontwikkeling van toerisme en sponsort het diverse evenementen om de toeristische sector van Egypte wind in de zeilen te geven.

Voor meer informatie gaat u naar Experience Egypt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Maria Linul – senior accountmanager

Media consulta International Holding AG

Tel.: +49 30 65000-410

E-mail: m.linul@mcgroup.com; egypttourism@mcgroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr