19:26 uur 06-03-2024

CleanNA lanceert CE-IVD-product voor snelle en betrouwbare virale DNA- en RNA-extractie

WADDINXVEEN, Nederland–(BUSINESS WIRE)– CleanNA, een Nederlandse fabrikant van kits en systemen voor extractie van nucleïnezuur gebaseerd op magnetische parels, lanceerde haar tweede product met CE-IVD-markering. De Clean Quick Viral DNA/RNA (CE-IVD) van het bedrijf extraheert viraal DNA en RNA uit nasofaryngeale of orofaryngeale swabmonsters bewaard in een inactiverend viraal transportmedium. Clean Quick Viral DNA/RNA is gebaseerd op magnetische parels, die het protocol makkelijk te automatiseren maken op CleanNA’s CleanXtract 96 of algemene vloeistofbehandelaars. Geëxtraheerd DNA en RNA is rechtstreeks geschikt voor downstream toepassingen op basis van (q)PCR.

Als er één iets is dat we uit de COVID 19-pandemie hebben geleerd, dan is dit het feit dat de wereld nood heeft aan snelle, betrouwbare methoden om pathogenen te identificieren. Tijdige detectie van opkomende pathogenen maakt de implementatie van geschikte preventieve maatregelen mogelijk. In geval van een geïnfecteerde patiënt is prompte identificatie van de pathogeen bovendien van cruciaal belang om een correcte behandeling te kunnen geven. De Clean Quick Viral DNA/RNA dient als ideaal startpunt voor virusidentificatieworkflows.

CleanNA ontwikkelde de Clean Quick Viral DNA/RNA voor gebruik in diagnostische workflows, daarom draagt het product het CE-IVD-keurmerk. De voorschriften van de verordening betreffende medische hulpmiddelen voor in-vitrodiagnostiek van de Europese Unie hebben tot doel te verzekeren dat producten veilig, doeltreffend en betrouwbaar zijn. Deze voorschriften zijn van toepassing op alle medische hulpmiddelen voor in-vitrodiagnostiek op de EU-markt.

“Clean Quick Viral DNA/RNA is het nieuwe product met CE-IVD-keurmerk dat we in korte tijd lanceren. Het unieke aspect van dit reagens bestaat erin dat het op onze CleanXtract 96 werkt, waardoor het proces voor virale DNA- en RNA-extractie in diagnose geautomatiseerd kan worden.”

Glenn Nohar, CEO van CleanNA

De lancering van de Clean Quick Viral DNA/RNA (CE-IVD) volgt snel na de introductie van de Clean Cell Free DNA Kit (CE-IVD) vorig jaar in november. Dit bewijst dat CleanNA de aandacht toespitst op de markt van moleculaire diagnose. Het bedrijf plant om het komende jaar nog meer CE-IVD-kits te lanceren.

Over CleanNA:

CleanNA is een Nederlandse fabrikant van kits en systemen voor extractie van nucleïnezuur gebaseerd op een eenvoudig bind-was-elueerprincipe aan de hand van magnetische parels. Hun kwaliteitsbeheersysteem is door Bureau Veritas EN-ISO 13485-gecertificeerd. De productenportfolio van het bedrijf bestaat uit kits voor extractie van nucleïnezuur en opschoning voor RUO- en diagnostische procedures. Dankzij het gebruik van magnetische parels, zijn de producten bijzonder geschikt voor gebruik in geautomatiseerde extractieprocedures.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

marketing@cleanna.com
+31 (0) 182 22 33 50

www.cleanna.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr