14:57 uur 01-03-2024

Tennant Company neemt lang gevestigde distributeur van Tennant-apparatuur over om de groei in Centraal- en Oost-Europa te versnellen

MINNEAPOLIS–(BUSINESS WIRE)– Tennant Company (NYSE: TNC), een wereldwijd toonaangevende onderneming op het gebied van ontwerp-, productie- en marketingoplossingen voor een schonere, veiligere en gezondere leefomgeving heeft vandaag aangekondigd dat het M&F Management and Financing GmbH (“M&F”) heeft overgenomen, het moederbedrijf van TCS EMEA GmbH (“TCS”). Hiermee wil Tennant de groei in de EMEA-regio versnellen.

TCS is gevestigd in Oostenrijk en is de grootste distributeur van Tennant Company in Centraal- en Oost-Europa. Met de overname verwerft Tennant een deskundig en ervaren verkoopteam en een gevestigd direct kanaal in landen als Roemenië, Hongarije, Tsjechië en Slowakije, samen met een uitgebreid netwerk in Oostenrijk, Zwitserland, Polen en andere landen in de regio, evenals het Midden-Oosten en Afrika.

“Tennant Company richt zich op strategische overnames als onderdeel van onze op groei gerichte ondernemingsstrategie. Daarom investeren we in gebieden waar we de groei kunnen versnellen en ondernemingswaarde kunnen creëren. In de EMEA-regio hebben we er alle vertrouwen in dat we het ervaren TCS-team kunnen inzetten om onze aanwezigheid in Oost-Europa te vergroten, terwijl we de uitgebreide middelen van Tennant in de regio kunnen gebruiken om de sterke service te ondersteunen die TCS altijd al aan zijn klanten heeft geleverd,” aldus Rusty Zay, Senior Vice President en Chief Commercial Officer van Tennant Company. “We kijken ernaar uit om voort te bouwen op de welverdiende reputatie van TCS in Centraal- en Oost-Europa, een regio die zich naar verwachting in een hoger tempo zal ontwikkelen dan de meer volwassen West-Europese markt. We zijn enthousiast met deze grotere aanwezigheid, zodat we de productportefeuille kunnen uitbreiden om onze groei te versnellen,” vervolgt Zay.

TCS heeft een sterke verkoop- en service-infrastructuur om haar langdurige klantrelaties in de regio te bedienen. Tennant wil deze capaciteit te benutten om pan-EMEA strategische klanten in de toekomst te bedienen. De overname is in lijn met de strategie van Tennant Company om te investeren in bedrijven die commercieel in staat zijn om het uitgebreide assortiment reinigingsoplossingen van Tennant naar een groter aantal markten te brengen en om de wereldwijde verkoop- en servicedekking uit te breiden.

Otto Rainer, Chief Executive Officer van M&F, zei: “Ons bedrijf heeft al vele jaren een succesvolle relatie met Tennant Company. Dankzij onze vertegenwoordiging van het kwaliteitsmerk Tennant bij onze klanten zijn we uitgegroeid tot de toonaangevende naam in de schoonmaakbranche in deze markten. We hebben er alle vertrouwen in dat Tennant Company de toewijding aan kwaliteit, die onze klanten al jarenlang waarderen, zal voortzetten.”

De transactie voor de overname van M&F Management and Financing GmbH werd afgesloten op 29 februari 2024. De voorwaarden werden niet bekendgemaakt.

Over Tennant

Tennant Company (TNC), opgericht in 1870 en gevestigd in Eden Prairie, Minnesota, is een wereldleider op het gebied van ontwerp-, productie- en marketingoplossingen die bijdragen aan een schonere, veiligere en gezondere wereld. De producten van het bedrijf omvatten apparatuur voor het onderhoud van oppervlakken in industriële, commerciële en buitenomgevingen; reinigingsmiddelvrije en andere duurzame schoonmaaktechnologieën; en reinigingsgereedschappen en -benodigdheden. Het wereldwijde servicenetwerk van Tennant is het meest uitgebreide in de branche. Tennant Company had in 2023 een omzet van 1,24 miljard dollar en heeft ongeveer 4.500 werknemers. Tennant heeft productievestigingen over de hele wereld en verkoopt producten rechtstreeks in vijftien landen en via distributeurs in meer dan honderd landen. Ga voor meer informatie naar www.tennantco.com en www.ipcworldwide.com. Het logo van de Tennant Company en andere handelsmerken met het symbool ® zijn in de Verenigde Staten en/of andere landen geregistreerde handelsmerken van de Tennant Company.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

CONTACT INVESTEERDERSRELATIES:

Lorenzo Bassi

Tennant Company

Vicepresident Financiën en Investeerdersrelaties

investors@tennantco.com
763-540-1242

MEDIACONTACT:

Jason Peterson

Tennant Company

Directeur Bedrijfscommunicatie

jason.peterson@tennantco.com
763-513-1849

Check out our twitter: @NewsNovumpr