23:08 uur 27-02-2024

Duravant neemt de Duitse fabrikant van apparatuur Henneken over

De leider van technische apparatuur Duravant breidt haar portfolio oplossingen voor eiwittenverwerking uit met de overname van Ferdinand Henneken GmbH.

DOWNERS GROVE, Ill.–(BUSINESS WIRE)– Duravant LLC (“Duravant”), een internationale leverancier van oplossingen voor technische apparatuur en automatisering voor de voedselverwerking, verpakking en materiaalverwerking, maakte vandaag bekend dat het Ferdinand Henneken GmbH (“Henneken”) heeft overgenomen, een vooraanstaande fabrikant van oplossing voor de verwerking van eiwitten, met hoofdzetel in Bad Wünnenberg, in Duitsland. Henneken ontwerpt en maakt innovatieve apparatuur waaronder vacuümtrommels, vleesvermalsers, injectoren en pekelmengers die instaan voor hoger rendement en betere productkwaliteit voor verwerkers van vlees, gevogelte en zeevruchten.

Henneken vormt een strategische overname voor Duravant nu het bedrijf haar investeringen in de groeiende eiwittensector uitbreidt. De producten en services aangeboden door Henneken zijn in grote mate complementair en bevorderen de capaciteiten van Duravant om een volledige lijn geïntegreerde apparatuuroplossingen aan te bieden.

“We zijn enthousiast nu we ons apparatuur- en technologieaanbod verruimen naar de eiwittenverwerkers door Henneken bij de groep van Duravant te verwelkomen,” zegt Mike Kachmer, voorzitter en CEO van Duravant. “De niet-aflatende inzet van Henneken voor uitmuntendheid en passie voor innovatie ligt aan de grondslag van hun succes. We kijken er dan ook naar uit om dat erfgoed van klantgerichte oplossingen verder te versterken.”

Sinds 1977 is Henneken een leider op gebied van secundaire verwerkingsoplossingen voor vleesproducenten en voedingsbedrijven over de hele wereld. Door de vermaarde Duitse engineering met een diepgaand begrip van vleeswetenschap en technologie te combineren, ontwerpt Henneken injecteer-, marineer- en trommelapparatuur die instaat voor hoge productkwaliteit en -consistentie, terwijl het de hantering- en verwerkingstijd vermindert. Het eigen technische centrum van Henneken is actief als hun innovatiehub waar hun team ingenieurs en technologen met klanten samenwerken om de producten te testen en oplossingen op maat te ontwikkelen.

“We zijn bijzonder opgetogen om met Duravant in zee te gaan voor dit interessante nieuwe hoofdstuk op gebied van groei,” aldus Volker Henneken, lid van de familie die het bedrijf heeft opgericht. “De globale infrastructuur van Duravant zal ons in staat stellen om naar nieuwe regio’s uit te breiden en ons bestaande klantenbestand beter te dienen.” Kai Henneken, lid van de familie die Henneken heeft opgericht, voegt hier verder aan toe: “We zijn enthousiast dat we met andere actieve bedrijven van Duravant kunnen samenwerken, zoals Marlen, Marelec en Foodmate. We delen een cultuur van toewijding om meer waarde aan verwerkers van vlees en gevogelte te verstrekken aan de hand van innovatie en een niet-aflatende inzet voor klantentevredenheid.”

Over Duravant

Duravant, met het hoofdkantoor in Downers Grove, IL, is een wereldwijd actief bedrijf met productie-, verkoop- en servicefaciliteiten in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Azië. Via hun portfolio van actieve bedrijven levert Duravant betrouwbare end-to-end procesoplossingen voor klanten en partners door middel van engineering en integratie-expertise, projectmanagement en operationele uitmuntendheid. Met wereldwijde verkoopdistributie en servicenetwerken bieden zij onmiddellijke en levenslange aftermarket ondersteuning aan alle markten die zij bedienen in de voedselverwerking, verpakking en materiaalverwerking. De marktleidende merken van Duravant zijn synoniem met innovatie, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Voor meer informatie gaat u naar www.duravant.com.

Over Henneken

Henneken is een bedrijf met hoofdzetel in Bad Wünnenberg, in Duitsland. Het bedrijf is een fabrikant en serviceprovider van innovatieve voedselverwerkingsmachines voor de verwerking van vlees, gevogelte en zeevruchten. De portfolio van Henneken van technisch geavanceerde apparatuur omvat vacuümtrommels, vleesvermalsers, injectoren, pekelmengers, platdrukkers en producthanteer- en laadsystemen. Sinds 1977 staat het bedrijf consistent op de voorgrond om oplossingen te ontwerpen die voldoen aan de behoeften van voedselverwerkers die nood hebben aan kwaliteit en veiligheid, die tegelijk de productiviteit en het rendement optimaliseren. Dankzij een sterk engagement voor klantentevredenheid, werkt Henneken met klanten samen om de juiste oplossing, te vinden, het ontwerpt en levert apparatuur tijdig en biedt een betrouwbare service en dienst na verkoop voor ondersteuning van onderdelen. Voor meer informatie gaat u naar www.henneken-tumbler.de.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact Duravant:
Eleni Yianas

Vicevoorzitter marketing

Eleni.yianas@duravant.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr