17:25 uur 20-12-2022

Duravant neemt Multiscan Technologies over

Machinebouwer Duravant breidt aanbod sorteer- en inspectieapparatuur uit met overname van Multiscan Technologies.

DOWNERS GROVE, Ill.–(BUSINESS WIRE)– Duravant LLC (“Duravant”), een wereldwijde leverancier van apparatuur en automatiseringsoplossingen voor de voedselverwerkende, verpakkings- en materiaal behandelende sectoren, kondigde vandaag aan dat het Multiscan Technologies (“Multiscan”), een toonaangevende fabrikant van machine vision oplossingen voor de voedselverwerkende industrie met hoofdkantoor in Alicante, Spanje, heeft overgenomen. Multiscan ontwerpt en bouwt apparatuur voor het sorteren en inspecteren van fruit, groenten en andere voedingsmiddelen. Samen met Duravant’s werkmaatschappijen Key Technology en WECO breidt Multiscan Duravant’s bereik in geautomatiseerde voedselverwerking en inspectie categorieën aanzienlijk uit met nieuwe complementaire producten, technologieën en toepassingen.

Multiscan is al meer dan 25 jaar toonaangevend op het gebied van vision-technologie. Hun portfolio omvat zeer intelligente vision- en transportsystemen voor het automatisch sorteren en indelen van voedselproducten, inspectiesystemen met geavanceerde digitale röntgenverwerking en informatiebeheersoftware die ervoor zorgen dat de voedselveiligheid wordt nageleefd. Multiscan bedient klanten in meer dan 35 landen en helpt hen de efficiëntie te verbeteren, de doorvoer te maximaliseren en de kwaliteit van het eindproduct te garanderen.

Mike Kachmer, President en CEO van Duravant, zei: “Multiscan breidt ons bereik in de agri-food markten uit met intelligente inspectie oplossingen die zeer complementair zijn aan het aanbod van Key Technology en WECO. Hun cultuur van innovatie en klantgerichtheid maakt hen een prachtige toevoeging aan de Duravant familie.”

Het team van ingenieurs, softwareontwikkelaars en technische experts van Multiscan levert complete turnkey-oplossingen vanuit hun productiecentrum in Europa en ondersteunt klanten wereldwijd rechtstreeks en via een breed netwerk van distributeurs en integrators. Multiscan heeft ook verkoop- en servicevestigingen in de Verenigde Staten en Chili.

“Multiscan is verheugd om zich bij Duravant aan te sluiten en we kijken vooral uit naar de samenwerking met Key Technology en WECO. De indrukwekkende voetafdruk en service infrastructuur van Duravant zal ons in staat stellen om sneller dan ooit te groeien terwijl we zeer innovatieve oplossingen met volledige levenscyclusondersteuning aan onze klanten blijven leveren,” zei Simon Van Olmen, President van Multiscan.

Over Duravant

Duravant, met het hoofdkantoor in Downers Grove, IL, is een wereldwijd opererend bedrijf met productie-, verkoop- en servicefaciliteiten in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Azië. Via hun portfolio van werkmaatschappijen levert Duravant betrouwbare end-to-end procesoplossingen voor klanten en partners door middel van engineering en integratie expertise, projectmanagement en operationele uitmuntendheid. Met wereldwijde verkoopdistributie en servicenetwerken bieden zij onmiddellijke en levenslange aftermarket ondersteuning aan alle markten die zij bedienen in de voedselverwerking, verpakking en materiaalverwerking. De marktleidende merken van Duravant zijn synoniem met innovatie, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Voor meer informatie, bezoek www.duravant.com.

Over Multiscan Technologies

Multiscan Technologies ontwikkelt en produceert apparatuur met vision technologie voor het sorteren en inspecteren van groente en fruit en andere voedingsmiddelen. Multiscan is een visionair bedrijf, gepassioneerd door de ontwikkeling en toepassing van apparatuur en systeemoplossingen gebaseerd op vision technologieën voor de agribusiness, met een focus op een unieke 360º productanalyse. Met meer dan 25 jaar ervaring levert Multiscan differentiële oplossingen voor het sorteren en inspecteren van agrifood producten, gedreven door een waardepropositie gebaseerd op vier kernbegrippen: klant, innovatie, wereldwijd bereik en duurzaamheid. Voor meer informatie, bezoek www.multiscan.eu.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Duravant Media Contactpersoon:

Eleni Yianas

Vice President, Marketing

Eleni.yianas@duravant.com

Multiscan Technologies Media Contactpersoon:

Alejandra Cabrera

Marketing afdeling

acabrera@multiscan.eu

Check out our twitter: @NewsNovumpr