02:57 uur 12-02-2024

Saudi Sports for All Federation verwelkomt meer dan 20.000 deelnemers voor de Riyadh Marathon 2024

RIYADH, Saoedi-Arabië–(BUSINESS WIRE)– Ruim 20.000 deelnemers uit 125 landen, waaronder een recordaantal van 60% Saoedische staatsburgers, namen op 10 februari deel aan de derde editie van de Riyadh Marathon – een stijging van ruim 33%, met 15.000 lopers in 2023.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240211055373/nl/

Riyadh Marathon Presented by SAB (Graphic: AETOSWire)

Riyadh Marathon Presented by SAB (Graphic: AETOSWire)

Voor het eerst bevonden de start- en finishlijn, en het bijbehorende Marathon Village, zich naast de Kingdom Arena en Boulevard World. Van daaruit konden deelnemers van alle leeftijden en niveaus genieten van een van de vier races: de volledige marathon (42,2 km), de halve marathon (21,1 km), de loop van 10 km en de familieloop van 4 km. Verspreid over de vier races waren er meer dan 20.000 deelnemers, met een aanzienlijke toename van het aantal vrouwelijke hardlopers, tot meer dan 7.200. In totaal was 64% man en 36% vrouw.

De drie beste elite marathonlopers bij de mannen waren Kigen Wilfred Kirwa uit Kenia, Tilahun Abe Gashahun uit Ethiopië en El Ghouz Anouar uit Marokko, die respectievelijk US $ 30.000, US $ 20.000 en US $ 10.000 ontvingen. De drie beste elite marathonlopers bij de vrouwen, die dezelfde bedragen ontvingen, waren Badane Bedatu Hirpa, Desta Nigist Muluneh en Jebesa Zenebu Fikadu, allemaal uit Ethiopië. De prijzen voor elitelopers bij de halve marathon begonnen bij $ 5.000 voor de eerste plaats.

ZKH Prins Khaled bin Alwaleed bin Talal Al Saud, President van de SFA, verklaarde: “In overeenstemming met het mandaat van het Saudi Vision 2030-initiatief zorgen evenementen zoals deze voor een gezondere, gelukkigere bevolking. En met steeds meer deelnemers uit het buitenland vergroten we het profiel van Saoedi-Arabië als sportland.”

Shaima Saleh Al-Husseini, Managing Director van de SFA, stelde: “Het opmerkelijke cijfer van 36% vrouwelijke participatie onderstreept onze gezamenlijke inspanningen om vrouwen te empoweren door middel van sport, en helpt de ambitieuze doelstellingen van Saudi Vision 2030 te realiseren. Deze mijlpaalprestatie luidt een mooiere, gezondere toekomst in.”

Georganiseerd door de Saudi Sports for All Federation (SFA), in samenwerking met het ministerie van Sport, het Saoedi-Arabische Olympische en Paralympische Comité en de Saoedi-Arabische Atletiekfederatie, waren de sponsors van het evenement onder meer de Saudi Awwal Bank en de hoofdsponsors ROSHN, PepsiCo, ASICS, Twauniya, Genesis en Al Arabiya, met in totaal US$ 197.000 aan geldprijzen voor de winnaars. Het evenement werd ook gesponsord door JPMorgan, Hisamitsu, Activia, L’Oréal, GSK, CALO, Kudu, Delta Sports en MDLBeast.

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Norah Almohaimeed
nalmohaimeed@apcoworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr