02:07 uur 05-02-2024

Saudi Sports for All Federation kondigt nieuwe Kingdom Arena-locatie aan voor derde Riyadh Marathon

RIYADH, Saoedi-Arabië–(BUSINESS WIRE)– De Saudi Sports for All Federation (SFA) heeft aangekondigd dat de start- en finishlocatie voor de derde Riyadh Marathon, die plaatsvindt op 10 februari, ondersteund door het Ministerie van Sport, de nieuw gebouwde Kingdom Arena zal zijn.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240204900730/nl/

Saudi Sports for All Federation announces new Kingdom Arena location for third Riyadh Marathon (Photo: AETOSWire)

Saudi Sports for All Federation announces new Kingdom Arena location for third Riyadh Marathon (Photo: AETOSWire)

De Riyadh Marathon is uitgegroeid tot een van de meest verwachte sportevenementen van het land, waardoor de Kingdom Arena de perfecte locatie is om deze spannende wegrace te beginnen en te eindigen. In 2023 trok de marathon 15.000 lopers van 128 nationaliteiten, waarbij het percentage Saoedische burgers 61,6% bereikte. Ook in 2023 zijn metingen verricht om de marathon te certificeren als World Athletics Label Road Race.

Het start- en eindpunt is de Imam Saud bin Faisal Road, tegenover de Kingdom Arena, voor het volledige marathonparcours (42,2 km), de halve marathon (21,1 km), de 10 km voor degenen van 17 jaar en ouder, en een parcours van 4 km voor beginners, families en kinderen. Er zal ook gedurende twee dagen – 9 en 10 februari – een ‘Marathon Village’-gebied worden ingericht op de Kingdom Arena Square, waar eet- en drinkkraampjes, amusementsmogelijkheden en een breed scala aan fitness- en welzijnsactiviteiten worden aangeboden.

Er is een parcours van 21,1 km uitgezet door de straten van Riyadh, klaar voor deelnemers aan de halve marathon en marathon, waarbij belangrijke bezienswaardigheden van de stad worden bezocht, zoals Diriyah en Wadi Hanifa. Degenen die 42,2 km hardlopen, zullen dit parcours twee keer afleggen. Vervolgens wordt het parcours van 10 km gelopen in het noorden van de stad, langs Wonder Garden en Boulevard World, terwijl het parcours van 4 km de periode opvult tussen dit parcours en het langere parcours van 21,1 km.

Shaima Saleh Al-Husseini, Managing Director van SFA, verklaarde: “We zijn verheugd de Riyadh Marathon weer te mogen verwelkomen en met het feit dat de nieuwste sportlocatie van de stad, de Kingdom Arena, in gebruik wordt genomen. We verwachten dat het evenement van dit jaar het grootste en beste tot nu toe zal zijn, en ons zal helpen ons mandaat te vervullen om een groter deel van de bevolking van het Koninkrijk aan lichaamsbeweging te laten doen.”

De Riyadh Marathon is bedoeld om grote aantallen mensen met een gedeelde interesse samen te brengen, en nieuwe vrienden en herinneringen te maken als onderdeel van hun fysieke ontwikkeling. Registratie is mogelijk via de Riyadh Marathon-website en de website en app van de SFA.

De Saudi Sports for All Federation (SFA) is een proactieve gemeenschapsorganisatie voor sport en welzijn die opgericht is om een gezonde levensstijl in het Koninkrijk Saoedi-Arabië te bevorderen. Meer informatie op https://sportsforall.com.sa/

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Norah Almohaimeed
nalmohaimeed@apcoworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr