22:38 uur 12-02-2024

ATRC van VAE lanceert Global Tech R&D Platform op WGS 2024 en wijst US$ 200 miljoen aan fondsen toe om innovatie voor ontwikkelingslanden te versnellen

  • ATRC roept alle landen op die streven naar R&D-oplossingen voor hun technische uitdagingen
  • Ondersteuningsfonds voor opvang van hulpbron- en onderzoekskosten en om ontwikkelingslanden te voorzien van geavanceerde technologische innovaties

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– In een spectaculaire aankondiging op dag 1 van de World Governments Summit (WGS) 2024 onthulde de Advanced Technology Research Council (ATRC) van Abu Dhabi een baanbrekend initiatief gericht op het vergemakkelijken van de mondiale toegang tot geavanceerde technologische oplossingen. Het onlangs gelanceerde ‘ATRC Global Tech R&D Platform’ dient als kanaal voor landen over de hele wereld om gebruik te maken van de technologische expertise van de VAE om hun unieke uitdagingen aan te pakken.

Als drijvende kracht achter Abu Dhabi en het geavanceerde ecosysteem voor onderzoek en ontwikkeling (R&D) van de VAE onderstreept dit initiatief de inzet van de ATRC voor het bevorderen van inclusieve groei en mondiale welvaart. In een tijdperk van snelle technologische transformatie probeert het platform de technologische hiaten te overbruggen die landen over de hele wereld ondervinden door op maat gemaakte oplossingen aan te bieden voor hun dringende behoeften.

Om toepassingen via het platform te initiëren, wijst de ATRC US$ 200 miljoen aan financiering toe om innovatie te versnellen, met name voor opkomende en ontwikkelingslanden. Door zich ertoe te verbinden de kosten van hulpbronnen en onderzoek op te vangen, vergemakkelijkt de financiering de ontwikkeling van geavanceerde technologische oplossingen, waardoor deze landen in staat worden gesteld gelijke tred te houden met de nieuwste ontwikkelingen.

Het ATRC Global Tech R&D Platform nodigt aanvragen uit van overheden, organisaties en in aanmerking komende belanghebbenden over de hele wereld, waarbij prioriteit wordt gegeven aan samenwerking en inclusiviteit. Via een rigoureus evaluatieproces zullen initiatieven die aansluiten bij de missie van het platform steun krijgen in zes prioritaire sectoren: lucht- en ruimtevaart; voedsel en landbouw; gezondheidszorg; veiligheid en beveiliging; duurzaamheid, milieu en energie; en vervoer.

Z.E. Faisal Al Bannai, secretaris-generaal van de ATRC, onderstreept de diepgaande wereldwijde impact van het initiatief en stelt: “Het is onze verbintenis om elke natie de middelen te geven om te bloeien in deze door technologie gedreven wereld. De ATRC staat klaar om samen te werken met landen over de hele wereld, waarbij we onze expertise op het gebied van technologie inzetten om hun uitdagingen aan te pakken en collectieve vooruitgang te stimuleren in het AI-gestuurde tijdperk.”

In een tijdsbestek van bijna vier jaar heeft de ATRC een robuust R&D-ecosysteem ontwikkeld, met meer dan 850 onderzoekers uit meer dan 70 landen. Het heeft een heel ecosysteem opgebouwd dat systematisch elke kritieke fase van het ontwikkelingstraject van een technologie ondersteunt. De entiteit ASPIRE crowdsourcet mondiaal talent door middel van grote uitdagingen en mondiale competities en identificeert technologische hiaten bij klanten. Het Technology Innovation Institute (TII) richt zich op toegepast onderzoek met doelbewuste resultaten en huisvest toonaangevende onderzoekers en wetenschappers, terwijl VentureOne zijn oplossingen commercialiseert en R&D-producten en -diensten van het laboratorium naar de markt brengt.

De ATRC biedt een spectrum aan mogelijkheden, variërend van kwantum en AI, autonome robotica tot cryptografie, alsook geavanceerde materialen, voortstuwing en ruimtevaart – waarbij de technologische behoeften begeleid worden van ideevorming tot innovatie.

Van het identificeren van het technische pijnpunt van een entiteit tot het ontwikkelen van op maat gemaakte R&D-oplossingen, de ATRC orkestreert de volledige levenscyclus van technologische vooruitgang voor bedrijven en landen die ondersteuning nodig hebben. Het bevindt zich op een wereldwijd kruispunt en breidt zijn bereik uit naar entiteiten over de hele wereld, waardoor innovatie op werkelijk mondiale schaal wordt gefaciliteerd.

Al Bannai zal een plenaire sessie toespreken op de World Governments Summit, waar hij zijn visie op de evolutie van AI en de opkomende kansen zal benadrukken.

Dr. Ray O. Johnson, CEO van de mondiale afdeling voor toegepast onderzoek TII van de ATRC, gaf blijk van zijn optimisme over het potentieel van het fonds om innovatie te katalyseren. Hij verklaarde: “Via dit platform zullen we bijdragen aan de identificatie van onaangeboorde innovatie over de hele wereld, zodat de kracht van transformatieve technologieën wordt ontketend en de economische groei wordt gestimuleerd.”

De ATRC roept landen op om samen te werken en bij te dragen aan het mondiale technologische landschap. Voor meer informatie over het ATRC Tech R&D Fund kunnen aanvragers contact opnemen met de Council via ASPIRE, op aspireuae.ae .

“We zijn hier om technologische lacunes te identificeren en geavanceerde oplossingen te faciliteren die landen mogelijk moeten verkennen voor een veerkrachtige toekomst”, aldus Stephane Timpano, CEO van ASPIRE.

In een soortgelijk standpunt om de bredere aanname van geavanceerde technologieën te ondersteunen, was het Technology Innovation Institute (TII) vorig jaar een van de eersten die zijn grote taalmodel van wereldklasse, Falcon 40B, open source heeft gemaakt maakte onder de Apache 2.0-licentie – vrij van royalty’s.

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jennifer Dewan, Senior Director Communications

jennifer.dewan@tii.ae .

Advanced Technology Research Council (ATRC)

comms@atrc.gov.ae

Check out our twitter: @NewsNovumpr