18:31 uur 28-11-2023

De Advanced Technology Research Council van Abu Dhabi lanceert ‘AI71’: nieuw AI-bedrijf dat zich profileert als pionier op gebied van gedecentraliseerde gegevenscontrole voor bedrijven en landen

  • AI71 is gebaseerd op het alom hoog aangeschreven generatieve Falcon AI-model
  • Nieuw bedrijf treedt aan voor AI-ontwikkelingen in diverse domeinen, met de focus initieel gericht op de medische sector, het onderwijs en de juridische sector

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– In een tijdperk getekend door snelle ontwikkelingen op gebied van artificiële intelligentie (AI), zorgt de ATRC (Advanced Technology Research Council) van Abu Dhabi opnieuw voor een schot in de roos met de lancering van haar nieuwe AI-bedrijf AI71. Deze entiteit bouwt op de generatieve Falcon AI-modellen van TII (Technology Innovation Institute) en zal zich toespitsen op specialisaties in verschillende domeinen terwijl het nooit eerder geziene opties voor controle van AI-gegevens biedt voor bedrijven en landen die op zoek zijn naar een eigen hosting voor meer privacy.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231128083777/nl/

H.H. Sheikh Khaled bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Crown Prince of Abu Dhabi and Chairman of the Abu Dhabi Executive Council launches AI71 along with H.E Faisal Al Bannai, Secretary General, Advanced Technology Research Council (Photo: AETOSWire)

H.H. Sheikh Khaled bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Crown Prince of Abu Dhabi and Chairman of the Abu Dhabi Executive Council launches AI71 along with H.E Faisal Al Bannai, Secretary General, Advanced Technology Research Council (Photo: AETOSWire)

De nieuwe AI-krachtcentrale werd gelanceerd door Zijne Hoogheid Sheikh Khaled bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan, kroonprins van Abu Dhabi en voorzitter van de Uitvoerende Raad van Abu Dhabi, in aanwezigheid van verschillende ministers en vertegenwoordigers van vooraanstaande multinationale technologiebedrijven.

Terwijl het Technology Innovation Institute van ATRC de Falcon 7B, 40B en 180B LLM’s (large language models = grote taalmodellen) heeft ontwikkeld, wordt AI71 door ATRC’s dochteronderneming VentureOne in diverse domeinen op de markt gebracht, te beginnen met de medische sector, het onderwijs en de juridische sector. Door toegang tot grote opslagplaatsen met anoniem gemaakte gegevens in deze verticale structuren mogelijk te maken – die een rijke en diverse demografie voorstellen – zal AI71 een kritieke onderscheidende factor vormen boven andere ernstige AI-markten van vandaag – met name de sterk gedigitaliseerde en in vergelijking mature e-infrastructuur van de Verenigde Arabische Emiraten.

In een tijd waar innovatie vaak sneller gaat dan de regelgevende kaders, geeft de structuur voor het prompt nemen van beslissingen van de Verenigde Arabische Emiraten het nieuwe bedrijf een unieke positionering om haar verantwoorde AI-ontwikkelingen wereldwijd te bevorderen. Zo worden ellenlange processen omzeild, die vaak met dergelijke ontwikkelingen gepaard gaan.

Via partnerschappen en samenwerkingen zal AI71 klanten in staat stellen om hun AI-modellen uit te bouwen en voordeel te halen uit toegang tot gesofisticeeerde gegevensopslagplaatsen om voortreffelijke prestaties van generatieve AI te verzekeren. Nog belangrijker is dat AI71 eigenaarschap van gedecentraliseerde gegevens mogelijk maakt, waardoor klanten de controle over hun eigen gegevens kunnen behouden. Dit aanbod zal nieuwe normen bepalen voor privacy en beveiliging, en dienen als onderscheidende factor voor AI-projecten waar gegevenssoevereiniteit kritiek is. Dit is een baanbrekende optie voor AI-toegankelijkheid, in het bijzonder voor ondernemingen, grote bedrijven en entiteiten van buitenlandse regeringen die er absoluut voor willen zorgen dat hun gegevens privé blijven.

AI71 zal gebaseerd zijn op een aanpak van pro-innovatie voor de hele maatschappij, en op de veronderstelling dat AI-technologie niet in handen moet blijven van slechts enkele personen, maar voor meer mensen toegankelijk moet zijn om creatieve innovatie te bevorderen. Het nieuwe AI-bedrijf concentreert zich op het verdiepen van de credentials van Abu Dhabi en in ruimere zin van de Verenigde Arabische Emiraten als een ernstige AI-kandidaat, en stippelt op die manier het komende tijdperk van de kenniseconomie van het land uit.

Zijne Excellentie Faisal Al Bannai, algemeen secretaris van de Advanced Technology Research Council, legt uit: “In de Verenigde Arabische Emiraten is samenwerking meer dan een praktijk: het zit in ons DNA. Onze generatieve Falcon AI-modellen, aan de grondslag van AI71, maakt ontwikkelaars, bedrijven en landen sterker en bezorgt hen autonomie om zelf de bestemming van hun eigen gegevens aan te sturen. Met toegang tot de gecentraliseerde datasets van de Verenigde Arabische Emiraten, staat de doelbewuste commercialisering van onze AI-modellen in diverse sectoren centraal in de roadmap van onze AI71. Terwijl we deze mogelijkheden verkennen, stellen we ook een sterk engagement om Falcon AI-modellen onbeperkt open te stellen, omdat de hele maatschappij er alleen echt baat bij heeft als we deze kostbare gegevensresources democratiseren.”

De eerste baanbrekende specialisatie van AI71 zal zich op de medische sector toespitsen en ernaar streven om capaciteiten in diagnose en besluitvorming te transformeren, waardoor de nauwkeurigheid en de tijd besteed aan elke patiënt aanzienlijk zal veranderen.

Ook het onderwijs en de juridische sector zullen opwaarderen door integratie van AI en andere verbeteringen, waardoor elk domein genuanceerde voordelen geniet die tot nieuwe oplossingen leiden om de maatschappelijke ontwikkeling te ondersteunen.

AI71 werkt binnen het ecosysteem met zeven partners samen. Dit zijn de Department of Government Enablement – Abu Dhabi, die meer dan 30 bestuursentiteiten centraliseert via digitalisering; de Office of Artificial Intelligence, Digital Economy, and Remote Work Applications, om ruimere toepassing te ondersteunen; World Wide Technology om samen geïntegreerde AI-oplossingen intern te ontwikkelen; CNTXT om in te staan voor datalabeling en annotatieservices; Hub71 om tech- en AI-start-ups aan te trekken en op schaal te brengen; PwC Middle East om use-cases van klanten aan te pakken; en AWS om computervermogencapaciteit te leveren.

Gezien de invloed van AI op hoe we leven en werken voor de toekomst die in het verschiet ligt, streeft het onlangs opgerichte bedrijf ernaar om haar aanbiedingen voor ondernemingen uit te breiden op basis van vraag uit de sector en de brede verspreiding van AI in de ruimere economie te bevorderen. AI71 vertegenwoordigt een kans om een stapsgewijze verandering aan te voeren en een ecosysteem met AI op de eerste plaats in de Verenigde Arabische Emiraten en daarbuiten aan te sturen.

Omdat AI71 een impact heeft in diverse ondernemeningen, sectoren en besturen, zal VentureOne nieuwe specialisaties introduceren om aan de groeiende vraag uit diverse sectoren te voldoen.

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jennifer Dewan, senior directeur communicatie

jennifer.dewan@tii.ae.

Check out our twitter: @NewsNovumpr