21:09 uur 30-01-2024

SLB en Equinor boren op vandaag zeer autonome bronsectie aan

Digitale booroplossingen van SLB stelden Equinor in staat om autonoom boren te implementeren in hun Peregrino C-platform in Brazilië

HOUSTON–(BUSINESS WIRE)– SLB (NYSE: SLB) maakte vandaag een belangrijke stap bekend in de richting van volledig autonome booractiviteiten op het Braziliaanse Peregrino C-platform van Equinor. De digitale technologieën van SLB voor oppervlakautomatisering, autonome booractiviteiten op de bodem en directionele boring werden gecombineerd om 99% van een sectie van 2,6 kilometer die aangeboord moest worden in autonome besturingsmodus mogelijk te maken. Binnen een programma van vijf boorputten werd een stijging van het penetratiepercentage met 60% bereikt, wat resulteerde in snellere bronlevering terwijl de kosten en koolstofuitstoot worden teruggeschroefd.

“Dit is een fantastische mijlpaal op onze weg naar volledig autonome booractiviteiten,” zegt Jesus Lamas, President of Well Construction bij SLB.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Moira Duff – Directeur externe communicatie

Tel: +1 (713) 375-3407

E-mail: media@slb.com

Investeerders
James R. McDonald – SVP investeerdersrelaties & sectoraangelegenheden

Joy V. Domingo – Directeur investeerdersrelaties

Tel: +1 (713) 375-3535

E-mail: investor-relations@slb.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr