22:18 uur 25-01-2024

Adani is sterker geworden, zegt Gautam Adani in een verklaring een jaar na de aanval van een short-seller

AHMEDABAD, India–(BUSINESS WIRE)– Wat volgt is een verklaring die door Gautam Adani, voorzitter van de Adani Group, werd verstrekt:

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240125964906/nl/

Chairman Gautam Adani (Photo: Business Wire)

Chairman Gautam Adani (Photo: Business Wire)

Op 25 januari 2023, exact een jaar geleden, dook het nieuws op dat een short-seller in New York een compilatie van beschuldigingen aan het adres van de Adani Group online had gezet. Het rapport bevatte dezelfde loze beschuldigingen die een aantal tegenstanders hadden geprobeerd ingang te laten vinden door ze aan te smeren via een vernuftig in elkaar geflanste set selectieve halve waarheden die uit vrijgegeven en publiekelijk beschikbare informatie werd gehaald.

De impact van aanvallen van short-sellers is doorgaans beperkt tot de financiële markten. Dit was echter een unieke tweedimensionele aanval, natuurlijk een financiële aanval, maar ook een die op politiek vlak werd uitgespeeld, en die elk de andere voedde.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Roy Paul; roy.paul@adani.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr