18:04 uur 24-01-2024

Nexo daagt Bulgarije voor de rechter en eist meer dan $3 miljard

ZUG, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Nexo AG en haar dochterondernemingen hebben een ICSID verzoek om arbitrage voor een bedrag van meer dan $3 miljard ingediend tegen de Republiek Bulgarije wegens schade en verloren mogelijkheden veroorzaakt door de onrechtmatige en politiek gemotiveerde acties van het land tegen het bedrijf en haar executives, met onder andere ongerechtvaardigde en onderdrukkende criminele onderzoeken, die vervolgens werden verworpen wegens niet ontvankelijk. Nexo AG en haar dochterondernemingen worden vertegenwoordigd door het Amerikaanse advocatenkantoor Pillsbury Winthrop Shaw Pittman LLP, en de vordering is ingediend bij het Secretariaat van het ICSID (International Centre for Settlement of Investment Disputes) van de Wereldbank in Washington, DC.

Op 21 december 2023 werden de bedrijven van Nexo en hun management vrijgesproken van alle wanpraktijken, waarbij het bureau van de openbare aanklager van de stad Sofia concludeerde dat er geen misdaden waren begaan en een punt zette achter de strafrechtelijke procedure tegen Nexo’s management, waaronder Kosta Kantchev, Antoni Trenchev, Kalin Metodiev en Trayan Nikolov.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media: pr@nexo.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr