23:03 uur 18-01-2024

Drie andere vestigingen van Lubrizol Engineered Polymers behaalden de ISCC PLUS-certificering

CLEVELAND–(BUSINESS WIRE)– Lubrizol Advanced Materials maakte bekend dat eind vorig jaar opnieuw drie vestigingen van Lubrizol Engineered Polymers de ISCC PLUS-certificering (International Sustainability & Carbon Certification) hebben behaald.

ISCC PLUS is een internationale duurzaamheidscertificering voor industriële toepassingen, een standaard voor volledig traceerbare, duurzame toeleveringsketens aan de hand waarvan bedrijven milieuvriendelijke grondstoffen binnen de hele waardeketen kunnen traceren en toekennen, en dit via transparante registratie en zonder het productieproces te veranderen.

De drie vestigingen die deze zeer gewaardeerde kwalificatie van derden, de ISCC PLUS-certificering, hebben behaald, zijn de hoofdzetel van Lubrizol Advanced Materials in Brecksville en de productievestigingen in Avon Lake, in Ohio, in de V.S., en Oevel, in België.

Als onderdeel van Lubrizols inspanning ten behoeve van duurzaamheid en onze expansie van de duurzame oplossingen ESTANE® TPU, volgen deze certificeringen op de ISCC PLUS-certificering van vorig jaar van de faciliteit van Lubrizol in Songjiang, in China. Onze duurzame oplossingen kunnen in verschillende sectoren worden aangewend, onder andere in de schoenensector, electronica en industriële toepassingen.

“ISCC PLUS zorgt voor een volledig transparante biomassabalansmethode en leidt tot de daling van de PCF (Product Carbon Footprint = koolstofvoetafdruk van producten) van ons eindproduct. Dit bouwt verder op de lancering van onze ESTANE RNW TPU-oplossingen die de PCF verminderen met de bestaande apparatuur gebruikt door onze klanten, zonder enige wijziging aan het productieproces of de eigenschappen van het eindmateriaal,” zegt Dr. Jesús Santamaria, Global Sustainability Business Director bij Lubrizol Engineered Polymers.

“Het behalen van de ISCC PLUS-certificering is een belangrijke stap om te verzekeren dat Lubrizol een uniek, consistent, bedrijfsoverkoepelend proces binnen onze organisatie heeft om materialen te traceren. Nu we ons gebruik van biomaterialen* en hernieuwbare materialen opschroeven, krijgen klanten van Lubrizol nog meer vertrouwen in ons vermogen om deze materialen op geloofwaardige wijze te traceren binnen ons hele productieproces,” aldus Elizabeth Grove, Chief Sustainable Officer van de Lubrizol Corporation.

Het uitbreiden van het gebruik van alternatieve grondstoffen door de massabalansmethode aan te wenden terwijl dit externe ISCC PLUS-controlesysteem als een fundamenteel traceerelement wordt toegepast, zal de versnelling ondersteunen van het traject dat Lubrizol volgt ten behoeve van globale duurzaamheid. We werken met onze partners samen en sluiten allianties om oplossingen te ontwikkelen die zorgen voor een positieve impact voor het milieu en voor de maatschappij, die de voetafdruk compenseren die ontstaat om ze te produceren.

Over Lubrizol

De Lubrizol Corporation, een bedrijf van Berkshire Hathaway, wendt haar ongeëvenaarde wetenschap en innovatie aan om complexe uitdagingen voor klanten op te lossen, duurzame en meetbare resultaten aan te sturen en miljoenen mensen, gemeenschappen en bedrijven over de hele wereld te helpen om zich elke dag schoner te verplaatsen, intelligenter te creëren en beter te leven. Lubrizol werd in 1928 opgericht en exploiteert meer dan 100 productiefaciliteiten, verkoopseenheden en technische kantoren over de hele wereld en stelt om en bij 8.000 mensen tewerk. Voor meer informatie gaat u naar www.Lubrizol.com .

ISCC PLUS-certifiering van drie vestigingen van Lubrizol Engineered Polymers helpt om de wereldwijde expansie te bevorderen van de duurzame oplossingen ESTANE® TPU.

*Biocontent zoals bepaald volgens ASTM D6866

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lubrizol Engineered Polymers

Laura Hall

laura.hall@lubrizol.com
+1 216 447-6782

Check out our twitter: @NewsNovumpr