07:30 uur 16-01-2024

Onera haalt serie C investering op van meer dan €30 mln

Onera Health, een leider op gebied van oplossingen voor slaapdiagnose en -monitoring, heeft een financieringsronde van €30 mln serie C afgesloten. Deze investeringsronde werd geleid door EQT Life Sciences en mede geleid door Gimv, met participatie van de bestaande investeerders Innovation Industries, Invest-NL, imec.xpand, BOM en 15th Rock.

EINDHOVEN, Nederland–(BUSINESS WIRE)– Onera Health is een pionier en leider op gebied van oplossingen voor slaapdiagnose en -monitoring op afstand, die artsen in staat stellen om altijd en overal slaapstudies uit te voeren. Dit bedrijf heeft de voltooiing van haar financieringsronde serie C bekendgemaakt. Met deze nieuwe financieringsronde komt de totale investering van Onera tot op heden op meer dan €55 miljoen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240115330003/nl/

Ruben de Francisco, Founder and CEO of Onera Health. (Photo: Business Wire)

Ruben de Francisco, Founder and CEO of Onera Health. (Photo: Business Wire)

De ronde werd geleid door de nieuwe investeerder EQT Life Sciences, die investeert uit haar EQT Health Economics 3-fonds, mede geleid door de nieuwe investeerder Gimv, en bijgetreden door bestaande investeerders, waaronder Innovation Industries, Invest-NL, imec.xpand, BOM en 15th Rock.

Met deze sterke steun zal het bedrijf in staat zijn om de productie- en commercialisatieplannen te accelereren, en hiermee te voldoen aan de groeiende vraag van klanten naar haar innovatieve, zelf toepasbare, draadloze end-to-end oplossing. Verder is het bedrijf van plan om de fondsen in te zetten om de goedkeuring van de volgende generatie PSG-systeem (polysomnografiesysteem) in Europa en de Verenigde Staten te versnellen, waarmee Onera de ambitie benadrukt om zich in de slaapgeneeskunde als leider in hPSG (home PSG) te positioneren.

We zijn verheugd dat twee vooraanstaande Life Sciences-investeerders, evenals onze bestaande investeerders van wereldklasse, het vertrouwen hebben om zich bij ons aan te sluiten en ons te steunen tijdens de volgende fase van de ontwikkeling van ons bedrijf,” zegt Ruben de Francisco, oprichter en CEO van Onera Health. “Deze kapitaalinjectie opent de mogelijkheden tot verdere expansie in de VS en in Europa. We zullen verder investeren in R&D, klantensucces en geografische uitbreiding, om de medische sector te helpen de zorg te bieden aan de miljoenen mensen die met slaapstoornissen worstelen. We zijn ongelooflijk trots en dankbaar voor ons succes tot dusver, en kijken ernaar uit om onze groei samen met onze nieuwe partners te realiseren.”

Drew Burdon, partner bij EQT Life Sciences, gaf volgend commentaar: “Met haar baanbrekende medische technologie past Onera Health perfect in de EQT Health Economics strategie. We richten ons vooral op groeiende bedrijven met de potentie om een betekenisvolle impact op de maatschappij te hebben, en Onera sluit sterk aan met deze missie. Het bedrijf laat een zeer sterke ‘product-market fit’ zien met groot potentieel om zowel de kwaliteit van patiëntenzorg te verbeteren, alseen positieve impact te hebben op de kosten in de gezondheidszorg. We konden geen groter genoegen bedenken dan de volgende fase van hun evolutie te steunen.”

“Het partnerschap van Gimv Life Sciences met Onera Health wordt gedreven door de gedeelde drijfveer om onvervulde klinische behoeften aan te pakken. Onera is perfect gepositioneerd om de voortdurende groei van zorg ziekenhuiskwaliteit bij patiënten thuis te ondersteunen via haar innovatieve oplossing voor slaapdiagnose. Met haar voortreffelijke team en innovatieve technologie op basis van patches, zijn wij van mening dat Onera de gouden success in slaapgeneeskunde kan en zal democratiseren,” aldus Michaël Vlemmix, partner bij Gimv Life Sciences.

Onera Health spitst zich toe op baanbrekende slaaponderzoeksoplossingen die snel, makkelijk en klinisch nauwkeurig zijn. De gebruiker-centrischetechnologie van hun PSG-systeem staat garant voor PSG-diagnoses en monitoring van klinisch niveau direct aan het bed van de patiënt, in het comfort van de eigen vertrouwde thuisomgeving. Dit MedTech- en Digital Health-bedrijf is actief in de Verenigde Staten, de Benelux en de DACH-regio.

Als onderdeel van deze transactie zullen Drew Burdon en Michaël Vlemmix toetreden tot de Raad van Commissarissen van Onera Health.

Komende maand zal Onera Health haar product tentoonstellen en de impact ervan bespreken tijdens het ‘Sleep Medicine Trends 2024’ congres, georganiseerd door de AASM (American Academy of Sleep Medicine) op 23 en 24 feb. In La Jolla, in Californië.

Over Onera

Onera Health is een leider op gebied van het transformeren van slaapgeneeskunde en bewaking op afstand. Hun baanbrekende diagnoseoplossingen en -services zullen miljoenen mensen helpen die te kampen hebben met aandoeningen die met succ verband houden, maar ook een impact hebben op andere medische gebieden door het bewaken van chronische condities, waardoor de gezondheid en de levenskwaliteit van patiënten over de hele wereld uiteindelijk beter zal worden. De innovatieve oplossingen van het bedrijf bieden artsen in verschillende klinische en niet-klinische omgevingen volledige slaaptestgegevens om de zorg voor patiënten te optimaliseren en kosten voor de gezondheidszorg te verminderen. Onera succ vestigingen in Nederland en in de Verenigde Staten. Voor meer informatie gaat u naar onerahealth.com

Over EQT Life Sciences

EQT Life Sciences werd in 2022 opgericht na de integratie van LSP, een vooraanstaand Europees durfkapitaalbedrijf actief in biowetenschappen, in het EQT-platform. Als LSP succ het bedrijf, sinds het meer dan 30 jaar geleden begon te investeren, meer dan EUR 3 miljard opgehaald en heeft daarmee de groei van meer dan 150 bedrijven gesteund. Met een toegewijd team van zeer ervaren investeringsprofessionals afkomstig uit de geneeskunde, wetenschap, handel en financiële sector, is EQT Life Sciences gestoeld op de intelligentste uitvinders die ideeën hebben die voor patiënten een echt verschil kunnen maken. Het team combineert diepgaande kennis van de sector, analytische vaardigheden en investeringservaring om de toegevoegde waarde te bieden waarnaar uitvinders op zoek zijn. Voor meer informatie gaat u naar eqtgroup.com/private-capital/life-sciences/

Over Gimv

Gimv is een Europees investeringsbedrijf dat op de beurs Euronext Brussel is genoteerd. Met meer dan 40 jaar ervaring in privévermogen, heeft Gimv momenteel EUR 1,6 miljard activa onder beheer. De portefeuille telt om en bij 60 bedrijven, met een gezamenlijke omzet van EUR 3,7 miljard en 20.000 werknemers.

Als erkende marktleider in geselecteerde investeringsplatformen, zoekt Gimv innovatieve ondernemingsbedrijven met groot groeipotentieel en ondersteunt die tijdens hun success mative naar marktleiders. De vijf investeringsplatformen van Gimv zijn Consumer, Healthcare, Life Sciences, Smart Industries en Sustainable Cities. In Life Sciences spitst Gimv zich toe op Europese bedrijven gericht R&D die baanbrekende oplossingen ontwikkelen die een positieve impact op de menselijke gezondheid hebben, van van vroege preklinische proof-of-concept tot klinisch success. . Voor meer informatie gaat u naar gimv.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Swea Ann Hagenhoff

E-mail: media@onerahealth.com
Tel.: +31 (0)40 3082177

Check out our twitter: @NewsNovumpr