19:25 uur 16-01-2024

Aviceda Therapeutics kondigt topline-gegevens aan van Deel 1 van de klinische proef Fase 2/3 SIGLEC voor AVD-104, die positieve veiligheid en vroege klinische efficiëntie aantoont bij patiënten met geografische atrofie

AVD-104 werd bij alle patiënten goed getolereerd, en er werden geen oculaire of systemische ernstige bijwerkingen vastgesteld die met het geneesmiddel verband zouden houden.

Substantiële vertraging van de groei van GA-letsel werd waargenomen, en een meerderheid van de proefpersonen vertoonde functionele verbetering die ook 3 maanden na één enkele injectie met AVD-104 behouden bleef.

Gegevens ondersteunen de aanvang van Deel 2 van de Fase 2/3 SIGLEC-proef, een actieve-comparatorstudie die kan dienen als een eerste belangrijke proef om de goedkeuring van AVD-104 voor de behandeling van geografische atrofie te ondersteunen.

CAMBRIDGE, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Aviceda Therapeutics, een biotechnologiebedrijf in klinische fase dat zich toelegt op het ontwikkelen van nieuwe glyco-immune therapeutische middelen door het natuurlijke immuunsysteem van het lichaam te benutten om ontstekingen te moduleren aan de hand van zeer selectieve liganden, ontworpen om maximale specificiteit te hebben ten overstaan van immune doelcellen en aandoeningen, maakte vandaag positieve topline-gegevens bekend van Deel 1 van de Fase 2/3 SIGLEC-proef voor AVD-104 bij patiënten met geografische atrofie (GA) ondergeschikt aan leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (LMD). Uit deze gegevens blijkt positieve veiligheid en doeltreffendheid als resultaten die 3 maanden na één enkele dosis AVD-104 werden vastgesteld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Organisatiecontact:
Aviceda Therapeutics Inc.

info@avicedarx.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr