16:50 uur 13-04-2023

Aviceda kondigt FDA-goedkeuring aan van de Investigational New Drug (IND)-aanvraag voor AVD-104, een nieuw glyco-mimetisch nanodeeltje, die de start van klinische Fase 2-onderzoeken voor de behandeling van geografische atrofie tegen…

 

Aviceda kondigt FDA-goedkeuring aan van de Investigational New Drug (IND)-aanvraag voor AVD-104, een nieuw glyco-mimetisch nanodeeltje, die de start van klinische Fase 2-onderzoeken voor de behandeling van geografische atrofie tegen maculadegeneratie mogelijk maakt

CAMBRIDGE, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Aviceda Therapeutics, een particulier biotechbedrijf in de klinische fase dat zich richt op de ontwikkeling van immunomodulatoren van de volgende generatie door gebruik te maken van de kracht van glycobiologie om het aangeboren immuunsysteem te moduleren en chronische, niet-oplossende ontstekingen te verlichten, heeft vandaag aangekondigd dat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) de IND voor AVD-104 heeft goedgekeurd. Hiermee kan het bedrijf doorgaan met het starten van klinische Fase 2-onderzoeken van zijn belangrijkste intravitreale oculaire middel voor de behandeling van geografische atrofie (GA) secundair aan leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor beleggersrelaties en media:

info@avicedarx.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr