07:45 uur 11-01-2024

Voorgezeten door Zijne Hoogheid de Minister van Buitenlandse Zaken, neemt Saoedi-Arabië deel aan de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum 2024 met een delegatie op hoog niveau

RIYADH, Saoedi-Arabië–(BUSINESS WIRE)– Onder voorzitterschap van Zijne Hoogheid Prins Faisal bin Farhan bin Abdullah, minister van Buitenlandse Zaken, zal een delegatie op hoog niveau van het Koninkrijk Saudi-Arabië deelnemen aan de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) in Davos, Zwitserland, van 15-19 januari 2024, met als thema “Rebuilding Trust”.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240110726445/nl/

The Kingdom of Saudi Arabia will send a high-level delegation to the World Economic Forum Annual Meeting 2024 (Photo: AETOSWire)

The Kingdom of Saudi Arabia will send a high-level delegation to the World Economic Forum Annual Meeting 2024 (Photo: AETOSWire)

De delegatie van het Koninkrijk bestaat uit Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Reema bint Bandar AlSaud, Ambassadeur van de Bewaarder van de Twee Heilige Moskeeën voor de Verenigde Staten van Amerika; Zijne Excellentie Dr. Majid A. Alkassabi, Minister van Handel; Zijne Excellentie Adel A. Aljubeir, staatsminister van Buitenlandse Zaken, Lid van de Ministerraad en Gezant voor Klimaat; Zijne Excellentie Khalid A. Al Falih, minister van Investeringen; Zijne Excellentie Mohammed A. Aljadaan, minister van Financiën; Zijne Excellentie Abdullah A. Alswaha, minister van Communicatie en Informatietechnologie; Zijne Excellentie Bandar I. Alkhorayef, minister van Industrie en Minerale Hulpbronnen; en Zijne Excellentie Faisal F. Alibrahim, minister van Economie en Planning.

De 54e jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum vindt plaats in een tijd van veelvuldige en toenemende humanitaire, klimaat-, sociale en economische uitdagingen, nu het vertrouwen in wereldinstellingen afneemt en de mondiale volatiliteit toeneemt.

Tijdens haar deelname aan het Forum zal de Saoedische delegatie deze tijdperkbepalende uitdagingen aanpakken door samen te werken met de internationale gemeenschap om inhoudelijke wereldwijde samenwerking te bevorderen, economische veerkracht te stimuleren, duurzame grondstoffenzekerheid op te bouwen en mensgerichte innovatie te benutten. Daarnaast zullen de mogelijkheden van opkomende technologieën en hun invloed op het beleids- en besluitvormingsproces worden onderzocht.

De Saoedische delegatie zal verder de nadruk leggen op in het kader van Saudi Vision 2030 geboekte sociale en economische vooruitgang, het transformatie-, diversificatie- en ontwikkelingsproces dat het Koninkrijk op verschillende gebieden heeft doorgemaakt, en de vele investeringsmogelijkheden die beschikbaar zijn in de bloeiende economie van het land.

In het perspectief van het toenemende economische concurrentievermogen van het Koninkrijk zal de Saoedische delegatie haar ervaringen delen om het Koninkrijk aantrekkelijker te maken als bestemming voor particuliere en buitenlandse investeringen.

De delegatie zal ook de beste praktijken en oplossingen belichten die het Koninkrijk heeft ontwikkeld om de veerkracht van de economie te vergroten en financiële duurzaamheid te bereiken, in lijn met de ambities voor economische diversificatie en duurzame groei, in het kader van Saudi Vision 2030.

Tijdens de 54e jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum zal worden besproken hoe de samenwerking tussen de publieke en private sector kan worden verbeterd met het oog op het verkennen van toekomstige mogelijkheden, het evalueren van oplossingen en ontwikkelingen binnen verschillende economische en ontwikkelingssectoren in het kader van internationale samenwerking, en gezamenlijk werk tussen regeringen en verschillende instellingen. Het Forum brengt vertegenwoordigers van meer dan 100 regeringen, belangrijke internationale organisaties en meer dan 1.000 belangrijke spelers uit de privésector samen, naast vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld en academische instellingen.

Voor meer informatie, bekijk https://youtu.be/Cf90T28XyIU?si=uJyPkKyu1f9sCIee

Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Wooud Alquaied

walquaied@mep.gov.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr