00:16 uur 11-01-2024

SLB kondigt samenwerking met Geminus AI aan

Eerste AI-modellen gebouwd aan de hand van op fysica gebaseerde simulatie voor optimalisering van olie- en gasactiviteiten

HOUSTON–(BUSINESS WIRE)– SLB (NYSE: SLB) maakte vandaag een partnerschapsakkoord voor investering en technologie met Geminus AI bekend, dat SLB exclusieve toegang zal bieden om de eerste AI-modelbouwer (artificiële intelligentie) geïnformeerd via fysica tot stand te brengen voor olie- en gasactiviteiten. De modelbouwer van Geminus verenigt op fysica gebaseerde benaderingen met procesgegevens om zeer nauwkeurige AI-modellen te produceren die op schaal kunnen worden uitgebouwd, en dit veel sneller en veel goedkoper dan traditionele AI-benaderingen.

“De investering die SLB doet in haar partnerschap met Geminus AI produceert een stapsgewijze verandering in operationele prestaties voor klanten, van productiepijplijnen tot faciliteiten,“ aldus Rakesh Jaggi, voorzitter Digital & Integratie, SLB.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Moira Duff – Directeur externe communicaties

Tel.: +1 (713) 375-3407

E-mail: media@slb.com

Investeerders
James R. McDonald – SVP investeerdersrelaties en bedrijfszaken

Joy V. Domingo – Directeur investeerdersrelaties

Tel.: +1 (713) 375-3535

E-mail: investor-relations@slb.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr