02:46 uur 09-01-2024

Aqara onthult nieuwe smarthome-apparaten op CES 2024

LAS VEGAS–(BUSINESS WIRE)– Aqara, een toonaangevende leverancier van smarthome-producten, is verheugd zijn deelname aan CES 2024 aan te kondigen. Tijdens het evenement zal Aqara zijn nieuwste innovaties presenteren, waaronder de nieuwe Border Router Plug en Smart Lock U300, evenals andere geavanceerde smarthome-oplossingen en -prototypes op zijn stand in de Venetian Expo (#53513).

Aqara is een van de eerste voorstanders van de branche-verenigende Matter-standaard en streeft naar het leveren van naadloze smarthome-ervaringen voor gebruikers. De Border Router Plug en Smart Lock U300 zullen geschikt zijn voor Thread, wat zal bijdragen aan Aqara’s groeiende aantal native Matter-producten, waardoor Aqara-apparaten interoperabeler zullen worden. Deze twee nieuwe producten, waarvan een voorbeeld op CES werd getoond, zullen naar verwachting in de komende maanden beschikbaar zijn voor bestelling.

Border Router Plug

De Aqara Border Router Plug vertegenwoordigt een innovatieve vooruitgang op het gebied van slimme pluggen en is een van de eerste slimme pluggen die zijn aangekondigd met de mogelijkheden van Thread Border Router. Deze plug is uitgerust met Thread en dual-band Wi-Fi en zorgt ervoor dat Matter-controllers zonder Thread-mogelijkheid Thread-apparaten kunnen beheren. Hierdoor is een naadloze integratie van Thread-apparaten in smarthome-systemen mogelijk zonder dat een nieuwe Matter-controller nodig is.

Deze plug is energiezuinig, vooral in de Thread-only-modus, waardoor het inactieve verbruik wordt verminderd en het mesh Thread-netwerk wordt uitgebreid door de datapakketten te routeren. Het is ook energiebewust en levert realtime en historische gegevens over het energieverbruik thuis, waardoor gebruikers hun elektrische apparaten kunnen automatiseren om energieverspilling te verminderen. Bovendien kan de Border Router Plug de aan/uit-status van het aangesloten apparaat waarnemen en dienovereenkomstig Aqara Home-automatiseringen activeren. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld de gordijnen automatisch laten sluiten wanneer de tv aanstaat, om mogelijke verblinding door de zon te voorkomen.

De Aqara Border Router Plug maakt gebruik van een beveiligde draadloze MCU van NXP® Semiconductors. Als onderdeel van de voortdurende samenwerking tussen Aqara en NXP Semiconductors zal de Border Router Plug ook te zien zijn in de Smart Home Experience-showcase van NXP tijdens CES 2024, samen met de door NXP aangedreven Aqara Door and Window Sensor P2.

Smart Lock U300

De Aqara Smart Lock U300 is een van de eerste slimme hendelsloten die is aangekondigd met Matter- en Thread-compatibiliteit en biedt ongekende interoperabiliteit met verschillende smarthome-platforms. Deze veelzijdigheid gaat gepaard met een langere levensduur van de batterij tot wel 8 maanden en verbeterde lokale controle, wat het reactievermogen, de privacy en de veiligheid verbetert.

De U300 is ontworpen voor zowel binnen- als buitengebruik en vervangt de traditionele Amerikaanse hendel of knop op deuren met één boring en is ideaal voor zij-ingangen, garage-ingangen, thuiskantoren, kelders en opslagruimtes. Het maakt een sleutelvrije levensstijl mogelijk met meerdere toegangsopties, waaronder vingerafdrukken, pincodes, NFC of stemassistenten. Huiseigenaren kunnen het slot op afstand bedienen, tijdelijke toegang verlenen aan gasten en realtime meldingen ontvangen over wie er komt en gaat – allemaal vanaf een smartphone.

Update van de Aqara Home-app

Op CES 2024 zal Aqara ook Home Copilot demonstreren, de nieuwe chatbotinterface voor de Aqara Home-app, die wordt aangedreven door Gen-AI. Home Copilot is ontworpen om de gebruikerservaring te verbeteren door gebruik te maken van ambient intelligence, die helpt om realtime gegevens en inzichten om te zetten in acties. Uiteindelijk zal Home Copilot in staat zijn om de gebruikspatronen in een Aqara-huis te analyseren en proactief automatiseringen op maat voor te stellen. Het begrijpt ook natuurlijke taal en configureert automatiseringen per gebruikersverzoek. Gebruikers kunnen hun huis automatiseren via eenvoudige spraak- en tekstinstructies, waardoor smarthome nog intuïtiever en gebruiksvriendelijker wordt.

Met Home Copilot wordt in eerste instantie Aqara Insights mogelijk gemaakt, een dagelijks, wekelijks en maandelijks smarthome-rapport voor gebruikers, en worden op maat gemaakte plannen voor energiebesparende automatisering geboden. Het ondersteunt zoekopdrachten in natuurlijke taal voor Aqara-apparaten en -automatiseringen en biedt proactieve hulp bij het instellen en oplossen van problemen. Home Copilot neemt ook het voortouw als het gaat om de AI-aangedreven klantenondersteuningsinterface voor Aqara-gebruikers in meer dan 10 talen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor mediavragen:
media@aqara.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr