03:17 uur 09-01-2024

Aqara onthult Hub M3: een multi-protocol materiecontroller met edge-mogelijkheden

LAS VEGAS–(BUSINESS WIRE)– Aqara, een toonaangevende leverancier van smarthome-producten, introduceert de Hub M3, de nieuwste evolutie van zijn smarthome-controlecentra. Met geavanceerde connectiviteit, waaronder Thread, Zigbee, Wi-Fi, Bluetooth en infrarood, breidt de M3 het Aqara-ecosysteem aanzienlijk uit met zijn mogelijkheid om het groeiende aantal Matter-apparaten te verbinden en te beheren, niet alleen van Aqara maar ook van de meest diverse merken van derden*. De Hub M3 zal worden tentoongesteld op de Aqara-stand (Venetian Expo #53513) naast andere nieuwste smarthome-oplossingen en -prototypes op de CES 2024 in Las Vegas.

Voortbouwend op het succes van de Aqara Hub M2 behoudt de M3 essentiële functies zoals Zigbee-hubfunctionaliteit en een infrarood (IR) blaster, en maakt hij een aanzienlijke sprong voorwaarts door de integratie van Thread- en Bluetooth-protocollen. Deze verbetering maakt de M3 tot een veelzijdige Matter-controller en Thread Border Router, waardoor hij het ideale controlecentrum wordt voor een naadloze, lokale en toekomstbestendige smarthome. De M3 beschikt ook over 2,4 GHz / 5 GHz dual-band Wi-Fi en Power over Ethernet (PoE)-verbinding voor extra flexibiliteit en stabiliteit.

De Hub M3 is de hoeksteen van het Matter-compatibele Aqara-ecosysteem. Naast het uitgebreide assortiment Aqara-accessoires en infrarood-compatibele gadgets kunnen gebruikers nu Matter-apparaten van derden integreren in de Aqara Home-automatiseringsengine, waardoor een uniforme en uitgebreide smarthome-ervaring mogelijk wordt gemaakt met dit ene product. De M3 zal de aangesloten IR-apparaten ook blootstellen aan Matter, waardoor gebruikers hun infrarood AC’s en tv’s kunnen bedienen en automatiseren via Aqara Home of elk Matter-ecosysteem van hun keuze.

De M3 is ontworpen voor gedecentraliseerde en robuuste werking en biedt edge-mogelijkheden voor lokale besturing en automatisering. De aanzienlijke eMMC-opslag maakt lokale, end-to-end gecodeerde gegevensopslag en lokaal verwerkte automatisering mogelijk, waardoor de systeemlatentie wordt verminderd en de afhankelijkheid van cloudservices wordt geminimaliseerd. De M3 kan ook via een lokaal netwerk (LAN) verbinding maken met de Aqara Home-app, waardoor doorlopende controle over het Aqara-systeem wordt gegarandeerd tijdens cloudservices of internetstoringen. De M3 beschikt ook over dynamisch leiderschap en automatische back-up. Wanneer een extra M3-hub op het netwerk wordt geïmplementeerd, kunnen automatiseringen automatisch worden gespiegeld, waardoor de nieuwe hub wordt voorbereid om het netwerk over te nemen als de leidende M3 uitvalt. Uiteindelijk zal de M3-hub de binding tussen Aqara Thread-apparaten ondersteunen, waardoor sommige automatiseringen zelfs zonder hub functioneel kunnen blijven. Deze functies bieden gebruikers naadloze connectiviteit en verbeterde beveiliging en privacy.

Bijkomende hoogtepunten van de Aqara M3 Hub zijn onder meer:

  • Twee-weg 360° IR-blaster: de M3 verzendt opdrachten en herkent wanneer een conventionele IR-afstandsbediening wordt gebruikt, waardoor een betere statusdetectie mogelijk is. Bovendien kan hij functioneren als AC-thermostaat wanneer hij is aangesloten op een temperatuursensor van Aqara.
  • Verbeterde functionaliteiten voor Aqara-apparaten: de M3 dient als een Matter-brug voor klassieke Aqara Zigbee-apparaten** en geeft extra functionaliteiten aan Aqara Thread-apparaten, zoals instelbare gevoeligheid en sabotagealarm voor de Aqara deur- en raamsensor P2.
  • Krachtige luidspreker en aangepaste beltonen: de M3 beschikt over een krachtige luidspreker van 95 dB die kan worden gebruikt als sirene van het Aqara Home Alert System of voor aangepaste spraakaankondigingen.
  • Privacyfocus: de M3 beschermt de privacy van gebruikers omdat deze niet is uitgerust met een camera of microfoon. Het ondersteunt ook lokale, end-to-end gecodeerde opslag van apparaatlogboeken en gebruikersgegevens, zodat gebeurtenissen thuis privé blijven.
  • Flexibele installatie: de M3 wordt geleverd met een houder, schroeven en een sticker voor flexibele installatiemogelijkheden, van horizontale plaatsing tot wand- en plafondmontage. MagicPair wordt ook ondersteund voor eenvoudige koppeling aan Aqara Home.

De Aqara Hub M3 zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 wereldwijd worden verzonden.

* De ondersteuning van Matter-apparaten van derden wordt in fasen uitgerold, en sommige apparaattypen worden mogelijk nog niet ondersteund op het moment dat M3 wordt gelanceerd.

** Vanwege het ontbreken van Matter-specificaties voor bepaalde apparaattypen kunnen sommige Aqara Zigbee-apparaten niet worden blootgesteld aan Matter. Wanneer het Aqara Zigbee-apparaat migreerde van de Zigbee-hub (bijv. Hub M2, M1S/M1S Gen 2, E1) naar de M3, moet het opnieuw worden geconfigureerd in Matter en HomeKit.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor mediavragen:
media@aqara.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr