15:10 uur 05-01-2024

Aftelevenement voor oudejaar “HAPPY NEW YEAR TOKYO” werd voor het eerst gehouden in het gebouw van de hoofdstedelijke regering van Tokio!

Er werd een projectiemapping lichtshow en een podiumevenement gehouden

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Om 2023 uit te wuiven en de charmes van Tokio en de verwachtingen voor 2024 te delen, hield de hoofdstedelijke regering van Tokio het aftelevenement voor oudejaar “HAPPY NEW YEAR TOKYO” in de Tomin Hiroba (Citizen’s Plaza) in het gebouw van de hoofdstedelijke regering van Tokio tot grote vreugde van iedereen: kinderen, volwassenen en toeristen van overzee, met circa 650 mensen die op die avond aanwezig waren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231228592528/nl/

The Projection Mapping Show (Photo: Business Wire)

The Projection Mapping Show (Photo: Business Wire)

Het begon met een fantastische projectiemapping lichtshow die de charme van Tokio voorstelde, zoals haar beroemde sites en de vier seizoenen, gevolgd door speciale optredens van de zanger-liedjesschrijver Pikotaro en Sanrio-personages zoals Hello Kitty die als gasten op het podium verschenen, wat voor heus spektakel zorgde. Tijdens de finale staken de gasten en Gouverneur Koike, samen met de deelnemers, lantaarns met wensen voor het nieuwe jaar en de toekomst van Tokio in de lucht, gevolgd door een fantastische aftelling tot aan het nieuwe jaar.

Podiumevenement met de aanwezigheid van Pikotaro, Sanrio-personages en Gouverneur Koike

Pikotaro verscheen als gast en onthulde een arrangement van zijn zelfgeschreven lied “PPAP” in een speciale versie voor dit evenement. Pikotaro zei: “Ik heb de liedteksten samengesteld met het woord ‘YO,’ dat ‘you’ voorstelt, en ‘TOK,’ dat de beweging van de wijzer van de klok betekent, in het woord ‘TOKYO,’ om zo het bericht ‘Laat ons samen met Tokio verdergaan’ in het lied op te nemen.”

Vervolgens verschenen de Sanrio-personages op het podium, te beginnen met Hello Kitty. Zij zorgden voor een leuk optreden, samen met een projectiemapping show.

Na de optredens van de gasten verscheen Gouverneur Koike op het podium. Zij schreef het bericht “Everyone Shines Your Tokyo,” op een van de lantaarns en zei: “De charme van Tokio, die elke dag wordt herboren, is iets dat door ieder van ons wordt gecreëerd. Dit betekent dat als je feller schittert, Tokio nog veel meer zal schitteren.” Tijdens de finale werd een kleurrijke projectiemapping show met de vier seizoenen van Tokio als thema op een grote, gebogen muur geprojecteerd. Daarna werden de lantaarns met daarop de wensen van de deelnemers, samen met de beelden van de aftelling, in de lucht geheven, waardoor de locatie met een fantastisch lichtspektakel werd gevuld.

© 2023 SANRIO CO., LTD. GOEDKEURINGSNR. P151227-2

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Vragen van journalisten:
Shigeki Yamaguchi

Directeur voor Stadsverkoop, Toerismeafdeling, Bureau voor Industriële en Arbeidszaken, hoofdstedelijke regering van Tokio

Shigeki_Yamaguchi@member.metro.tokyo.jp

Check out our twitter: @NewsNovumpr