16:00 uur 19-12-2023

Innovaderm speelde een belangrijke rol als medewerker in de ontwikkeling van een klinisch onderzoek voor een onlangs gepubliceerde studie over atopische dermatitis fase 1

MONTREAL–(BUSINESS WIRE)– Allergy publiceerde onlangs de studie over atopische dermatitis (AD) fase 1a/1b van RAPT Therapeutics, waarin Innovaderm Research een belangrijke partner was en als CRO (contract research organization) optrad. Dit was de eerste studie bij mensen en gerandomiseerde ‘proof of concept’, via placebo gecontroleerde monotherapiestudie van fase 1a/1b om de veiligheid, de verdraagbaarheid, de farmacokinetiek, de farmacodynamiek en CCR4-oppervlakreceptorbezettingsgraad van zelnecirnon (voorheen RPT193) te evalueren bij gezonde proefpersonen die in aanmerking komen en bij proefpersonen met matige tot ernstige AD.

Innovaderm onderscheidde zich aan de hand van specifieke factoren die van belang waren voor het succesvolle verloop van het klinische onderzoek.

Het ontwerp van de studie omvatte een SAD/MAD-portie (single ascending dose/multiple ascending dose) bij gezonde vrijwillige proefpersonen, gevolgd door een cohort van 31 AD-deelnemers.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie:
Valerie Coveney

Communicatiespecialist

Innovaderm Research Inc.

vcoveney@innovaderm.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr