21:23 uur 19-12-2023

GlobalLogic kondigt overname van Mobiveil aan

Overname biedt meer mogelijkheden voor embedded software-engineering binnen GlobalLogic-portfolio

SANTA CLARA, Calif.–(BUSINESS WIRE)– GlobalLogic, een Hitachi Group Company en toonaangevend op het gebied van Digital Engineering, heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Mobiveil, een gespecialiseerd ingenieursbureau op het gebied van embedded engineering met hoofdkantoor in de Verenigde Staten. De overname breidt de bestaande capaciteiten van GlobalLogic op het gebied van embedded software uit. Deze software is essentieel voor nieuwe digitale producten en diensten in belangrijke industrieën zoals de halfgeleider-, auto-, media-, medtech- en hightechindustrie. De overname brengt ook belangrijke klantrelaties met zich mee en biedt GlobalLogic onmiddellijk toegang tot een aanzienlijke pool van geschoold talent die relevant is voor de industrie.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231219271985/nl/

(Graphic: GlobalLogic)

(Graphic: GlobalLogic)

GlobalLogic krijgt de beschikking over de volwassen embedded engineering Centers of Excellence (CoE’s) van Mobiveil op vijf locaties in de VS en India. Deze centra vormen een aanvulling op GlobalLogic’s bestaande CoE’s in Centraal- en Oost-Europa. Dankzij de competenties van Mobiveil kan GlobalLogic haar capaciteiten op het gebied van ingebedde software, hardware en ASIC-technologieën uitbreiden.

“Dit is een ongelooflijke kans om twee innovatieve bedrijven met zeer ervaren talent samen te brengen om veel van ‘s werelds topmerken te bedienen,” zegt Nitesh Banga, CEO van GlobalLogic. “Deze strategische stap onderstreept onze inzet om tegemoet te komen aan de veranderende eisen van klanten en het cultiveren van een hoogopgeleide talentenpool. We zijn blij Mobiveil in de GlobalLogic-familie te mogen verwelkomen en kijken ernaar uit om samen het volgende hoofdstuk in de industrie te schrijven.”

“Onze reis met GlobalLogic begon als een samenwerking en ontwikkelt zich nu tot een integratie die onze klanten een enorme waarde zal bieden,” zegt Ravi Thummarukudy, CEO van Mobiveil. “We zijn blij dat we onze krachten bundelen met GlobalLogic, een zeer gerespecteerde naam in Digital Engineering en onderdeel van de Hitachi Group. Deze overname geeft Mobiveil de mogelijkheid om deel uit te maken van GlobalLogic’s unieke bedrijfscultuur, zodat we meer capaciteiten hebben om aan nieuwe, innovatieve projecten samen te werken. We kijken uit naar dit partnerschap om geavanceerde oplossingen te leveren en onze impact op de industrie te vergroten.”

Drie medeoprichters van Mobiveil, Ravi Thummarukudy, Gopa Periyadan en Srinivasan Duraiswamy, zullen toetreden tot het GlobalLogic leiderschapsteam.

Over GlobalLogic

GlobalLogic (www.globallogic.com) is toonaangevend op het gebied van digitale engineering. Wij helpen merken over de hele wereld bij het ontwerpen en bouwen van innovatieve producten, platforms en digitale ervaringen voor de moderne wereld. Door ervaringsontwerp, complexe techniek en data-expertise te integreren, helpen we onze klanten te verbeelden wat er mogelijk is en versnellen we hun overgang naar het digitale ondernemen van morgen. GlobalLogic heeft zijn hoofdkantoor in Silicon Valley en beheert ontwerpstudio’s en engineeringcentra over de hele wereld. We bieden onze diepgaande expertise aan klanten in de auto-industrie, communicatie, financiële dienstverlening, gezondheidszorg en biowetenschappen, productie, media en entertainment, halfgeleiders en technologie. GlobalLogic is een Hitachi Group Company die opereert onder Hitachi, Ltd. (TSE: 6501), die bijdraagt aan een duurzame samenleving met een hogere levenskwaliteit door als Social Innovation Business innovatie via gegevens en technologie te stimuleren.

Over Mobiveil

Mobiveil is een snelgroeiend technologiebedrijf dat is gespecialiseerd in de ontwikkeling van Silicon Intellectual Properties, platforms en oplossingen voor de netwerk-, opslag- en bedrijfsmarkten. Het Mobiveil-team maakt gebruik van tientallen jaren ervaring in het leveren van hoogwaardige, productiebewezen, snelle seriële silicon IP-kernen die de interconnectie verzorgen en aangepaste en standaard hardware kaarten voor toonaangevende klanten wereldwijd. Met een zeer gemotiveerd engineering team, toegewijde integratieondersteuning, flexibele bedrijfsmodellen, sterke aanwezigheid in de industrie door middel van strategische allianties en belangrijke partnerschappen, hebben de oplossingen van Mobiveil een enorme toegevoegde waarde voor de klanten bij het uitvoeren van hun productdoelstellingen binnen het budget en op tijd. Het hoofdkantoor van Mobiveil is gevestigd in Silicon Valley met ontwikkelingscentra in Milpitas, Californië, Chennai, Bangalore, Hyderabad & Rajkot, en verkoopkantoren en vertegenwoordigers in de VS, Europa, Israël, Japan, Taiwan, India en de Volksrepubliek China.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Contacts
Annie Fink

BCW Global

BCW.GlobalLogic@bcw-global.com

Ruchi Chowdhury

Corporate Communications GlobalLogic

ruchi.chowdhury@globallogic.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr