09:53 uur 15-12-2023

Visa Provisioning Intelligence gelanceerd om tokenfraude te bestrijden

Nieuwe Visa-service bouwt een op machine learning gebaseerd model uit om te helpen de waarschijnlijkheid van tokenfraude te voorspellen voordat dit zich voordoet.

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Visa (NYSE: V), een internationale leider op gebied van betalingen, maakte vandaag de commerciële lancering bekend van Visa Provisioning Intelligence (VPI), een op AI gebaseerd product ontworpen om tokenfraude aan de bron te bestrijden. VPI, beschikbaar als een service met toegevoegde waarde voor klanten, maakt gebruik van machine learning om de waarschijnlijkheid te beoordelen van fraude voor aanvragen voor het verstrekken van een token. Dit helpt financiële instellingen om fraude op doelgerichte wijze te voorkomen en maakt vlotte, veilige transacties mogelijk voor houders van een Visa-kaart.

Tokeniseren is een krachtige technologie om fraude te bestrijden, die helpt om rekeninginformatie van consumenten te beschermen tegen boosdoeners door de rekeningnummers door een unieke code te vervangen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Meg Omecene

momecene@visa.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr