13:46 uur 14-12-2023

Telecom Review: Midden-Oosten verenigt zich in het eerste jaar van 5G-A

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Een panel van industrie-experts, technologieleveranciers en regelgevende instanties hebben de handen ineengeslagen om 2024 aan te kondigen als het eerste jaar van het 5G-Advanced (5G-A) tijdperk in het Midden-Oosten tijdens de 17e editie van de Telecom Review Leaders’ Summit.

Toni Eid, oprichter van Telecom Review Group, opende het panel en gaf aan hoe belangrijk het eerste jaar van 5G-A in het Midden-Oosten is. De panelleden belichtten vervolgens gezamenlijk het transformatiepotentieel van 5G-A in verschillende sectoren en de baanbrekende initiatieven die de weg hebben vrijgemaakt voor de 5G-A-revolutie.

Dr. Mahmoud R. Sherif, hoofd Innovation & Technico Business Development bij du, zei dat de industrie “in het begin te veel beloofde in de reclame voor 5G”, maar met 5G-A worden de mogelijkheden nu gerealiseerd.

Tang Zhentian, president van Huawei Marketing & Solution Sales Department voor het Midden-Oosten en Centraal-Azië, deelde inzichten over Huawei’s bijdragen aan de 5G-ontwikkeling van de regio en de inzet van Huawei om innovatie te stimuleren. Noman Waheed, Chief Technology Officer (CTO) Midden-Oosten bij Nokia, onderstreepte ook de vitale rol van samenwerking en partnerschappen met telecomoperators bij de uitbreiding van 5G-diensten.

Dr. Bilel Jamoussi, adjunct-directeur en hoofd van de beleidsafdeling telecommunicatienormalisatie aan de ITU, besprak de organisatorische en beleidsuitdagingen die worden aangepakt om de voordelen van 5G-A te maximaliseren.

Khaled Al Suwaidi, Sr. Vice President/Core Network & Platforms bij etisalat by e&, benadrukte het belang van innovatie en infrastructuur. In een vergelijkbare context wees Chafic Traboulsi, Vice President & Head of Networks bij Ericsson Middle East, op de duurzaamheidsaspecten van 5G-A.

Günther Ottendorfer, Chief Technology and Information Officer (CTIO) van Ooredoo Qatar, verdiepte zich in de transformerende effecten van 5G-A op de netwerkmogelijkheden, en Stelios Savvides, CTO van Vodafone Oman, gaf aan hoe belangrijk het is om de netwerkinfrastructuur te upgraden om de eisen van 5G-A te ondersteunen en de klantervaring te verbeteren.

In het kader van dit panel vond op het podium ook een inwijdingsceremonie plaats die de solidariteit tussen de spelers in de telecomsector toonde.

Over Telecom Review

Telecom Review Middle East werd gelanceerd in 2005. Het toonaangevende mediaplatform behandelt de nieuwste trends in de regio Midden-Oosten en Europa in zowel gedrukte als digitale edities en biedt exclusieve interviews met C-level executives. Lees meer op: www.telecomreview.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media

editorial@telecomreview.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr