20:45 uur 10-05-2022

Telecom Review Middle East: Zuid-Afrika toont sterke marktkracht voor 5G-ontwikkeling

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Telecom Review Middle East heeft gemeld dat 5G in Zuid-Afrika een essentiële basis vormt voor belangrijke digitale platformecosystemen die de vierde industriële revolutie in het land zullen aansturen. Mobiele netwerkoperators zoals MTN, Vodacom, Rain en Telkom hebben al 5G-netwerken ingezet om tegemoet te komen aan de aanzienlijke groei van het verkeer voor breedbanddiensten in Zuid-Afrika. In de vroege stadia van de uitrol van het 5G-netwerk en om het bandbreedtetekort in Zuid-Afrika aan te pakken, zal de momenteel toegewezen bandbreedte met meer dan 300 MHz worden verhoogd via de recente veiling die werd gefaciliteerd door ICASA.

In Zuid-Afrika is sprake van snelle mobiele netwerkprestaties. In het snelheidsdatatestrapport van het eerste kwartaal van 2022 van MyBroadband werd MTN als eerste gerangschikt op het gebied van mobiele netwerkprestaties, wat de leidende positie van het bedrijf in Zuid-Afrika bevestigt. Het rapport onthulde ook de apparatuurprestaties van verschillende leveranciers, waarbij Huawei als eerste uit de bus kwam met een toonaangevende 4G/5G-netwerksnelheid die 30% tot 70% sneller was dan die van de concurrenten. Aangezien operators blijven concurreren wat betreft een betere netwerkervaring, wordt een toename van de schaalbaarheid en efficiëntie van het netwerk verwacht.

Nieuw spectrum in Zuid-Afrika zorgt voor een snellere digitale inclusie. De regelgevers van Zuid-Afrika hebben in maart een veiling van de spectrums in de 700MHz-, 800MHz-, 2,6GHz- en 3,5GHz-frequentiebanden voor 5G-diensten voltooid, waar alle operators actief aan hebben deelgenomen.

De spectrumveiling faciliteert de digitale transformatie in de industrie. Het licentiëren van extra banden vergemakkelijkt het gebruik van netwerken, vooral waar 5G zijn doel dient van het blijven zorgen voor digitale transformatie in de industrie. Voorbeelden zijn MTN’s nieuw ondertekende MOU voor slimme mining of de 5G-livestream van Telkom van Afrikaanse pinguïns voor toerisme.

Het laat ook zien dat de Zuid-Afrikaanse regering de ontwikkeling van 5G ondersteunt. De uitgifte van licenties in de veiling omvat een aantal verplichtingen voor het gebruik van breedband. Voor dekkingsverplichtingen moeten exploitanten binnen vijf jaar een bevolkingsdekking van 80% tot 97% bereiken.

Verwacht wordt dat de toewijzing van het 5G-spectrum en een hoogwaardige netwerkervaring de ontwikkeling van 5G zal versnellen en maatschappelijke waarde zal creëren, wat zal resulteren in de snelle acceptatie van 5G binnen de markt waarin sprake is van veel potentieel.

Over Telecom Review

Telecom Review Middle East werd gelanceerd in 2005. Het toonaangevende mediaplatform behandelt de nieuwste trends in het Midden-Oosten en Europa in zowel gedrukte als digitale edities, en biedt exclusieve interviews met leidinggevenden op C-niveau. Lees meer op: www.telecomreview.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media

Christine Ziadeh

editorial@telecomreview.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr