17:05 uur 05-12-2023

Exscientia ontvangt subsidie van Open Philanthropy om nieuwe therapeutische aanpak voor pandemische influenza te onderzoeken

Subsidie van $ 2,3 miljoen voor onderzoek naar het gebruik van de interferonrespons van de host voor de behandeling en preventie van een grieppandemie

OXFORD, Engeland–(BUSINESS WIRE)– Exscientia plc (Nasdaq: EXAI) kondigde vandaag aan dat het bedrijf een subsidie van $2,3 miljoen heeft ontvangen van Open Philanthropy, een filantropische financier met verschillende programma’s op het gebied van wereldwijde gezondheid en welzijn. Met deze subsidie wil Exscientia de activering van de interferonrespons van de host inzetten als therapeutische aanpak voor pandemische griep.

De subsidie maakt deel uit van het bredere initiatief Pandemic Antiviral Discovery (PAD). Naar aanleiding van de COVID-19 pandemie lanceerde Open Philanthropy, samen met de Novo Nordisk Foundation en de Bill & Melinda Gates Foundation, het PAD-initiatief om de ontdekking en vroege ontwikkeling van nieuwe antivirale geneesmiddelen te helpen bevorderen ter voorbereiding op toekomstige pandemieën.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Investor Relations:
Sara Sherman

investors@exscientia.ai

Media:
Oliver Stohlmann

media@exscientia.ai

Check out our twitter: @NewsNovumpr