10:36 uur 01-12-2023

OPPSCIENCE bevestigt opnieuw zijn inzet voor openbare veiligheid door de AGIR-bijeenkomsten te ondersteunen die worden gesponsord door de Franse Nationale Gendarmerie

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– OPPSCIENCE, een leider op het gebied van Intelligence Analysis Management (IAM), bevestigt opnieuw zijn steun voor de openbare veiligheid door het AGIR-evenement te sponsoren. Na de introductie van de nieuwste versie van SPECTRA, software voor wetshandhaving, draagt OPPSCIENCE tijdens Milipol Parijs bij aan het versnellen van de initiatieven van de Nationale Gendarmerie op het gebied van het zoeken naar innovaties.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231129148211/nl/

The encounters at AGIR supported by OPPSCIENCE (Photo: Business Wire)

The encounters at AGIR supported by OPPSCIENCE (Photo: Business Wire)

BIJEENKOMSTEN OP AGIR: INZICHT KRIJGEN IN DE BEHOEFTEN VAN DE GENDARMERIE OP HET GEBIED VAN WETSHANDHAVING

Het versterken van de dialoog tussen wetshandhavingsinstanties en de technologische industrie is het doel van de AGIR-tentoonstelling (Accompagnement par la Gendarmerie de l’Innovation, de l’Industrie et de la Recherche). Deze tentoonstelling, geïnitieerd door de innovatie-eenheid van de Nationale Gendarmerie, stelt vernieuwers in de Gendarmerie-gemeenschap, gespecialiseerde eenheden, projectdirecteuren en andere innovatieve industrieën in staat elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. AGIR vond plaats op 28 november in Station F in Parijs, waardoor deelnemers inzicht kregen in de huidige en toekomstige behoeften van de Gendarmerie op het gebied van misdaadbestrijding en verbetering van de veiligheid.

SPECTRA-SOFTWARE: WETSHANDHAVING UITRUSTEN MET GEAVANCEERDE TECHNOLOGIEËN VOOR STRAFRECHTELIJK ONDERZOEK

Het ondersteunen van wetshandhaving door het bieden van op maat gemaakte en goed presterende oplossingen is een van de missies van OPPSCIENCE. De software maakt daadwerkelijk enorme data-analyse en -verwerking mogelijk voor wetshandhaving uit hoofde van beveiliging. SPECTRA kan nu worden gebruikt door medewerkers van het Franse ministerie via ANFSI (Agence du numérique des force de sécurité intérieure). Deze laatste is actief onder het gezamenlijke gezag van de directeuren-generaal van de Franse Nationale Gendarmerie en de Franse Nationale Politie. Het is de opvolger van de ST(SI)² (de Franse afdeling Binnenlandse Veiligheidsinformatiesystemen en -technologieën), waarmee OPPSCIENCE al meer dan twaalf jaar samenwerkt.

ANFSI koos voor OPPSCIENCE vanwege de geavanceerde mogelijkheden van SPECTRA bij de analyse van alle gegevenstypen (afbeeldingen, video’s, audio, teksten) uit elke bron, systeem en infrastructuur. Het benadrukt relaties tussen verschillende informatie om een alomvattend en gecontextualiseerd beeld te vormen van bekende informatie over een gezocht onderwerp. Het stelt onderzoekers in staat tot 60% tijd te besparen door de processen voor het verzamelen, analyseren en contextualiseren van gegevens te automatiseren. Het doel is om complexe en strategische besluitvorming efficiënter, weloverwogener en effectiever te maken. SPECTRA voldoet aan de AVG en garandeert gegevensbeveiliging en -traceerbaarheid.

PARTNER MET DE AGIR-BIJEENKOMSTEN OM DE BANDEN TUSSEN WETSHANDHAVING EN INNOVATIE-INDUSTRIE TE VERSTERKEN

Door naast GICAT de editie van 2023 van de AGIR-bijeenkomsten te ondersteunen, wil OPPSCIENCE doorlopende programma’s binnen de Nationale Gendarmerie materialiseren en versnellen om zo innovatieve technologische oplossingen te presenteren.

OPPSCIENCE-oplossingen worden ingezet onder duizenden wetshandhavers, waaronder enkele honderden rechercheurs (OPJ). De software wordt ook gebruikt binnen het ministerie van de krijgsmacht als onderdeel van het Artemis.IA-project.

Te midden van de voortdurende evolutie en toenemende diversiteit van digitale dreigingen bieden deze technologieën wetshandhavings- en inlichtingendiensten essentiële flexibiliteit om hun methoden aan te passen en hun operationele acties te optimaliseren.

Georganiseerde aanvallen, mensenhandel, oplichting, identiteitsmanipulatie… gegevens met betrekking tot deze gevallen zijn verspreid over meerdere systemen. Het handmatig verzamelen ervan, het extraheren van belangrijke informatie en het contextualiseren ervan is uiterst tijdrovend. Zonder een hulpmiddel om de informatie in bestaande gegevens volledig te benutten, neemt het risico toe dat belangrijke elementen worden gemist. Het uitrusten van wetshandhavingsinstanties met innovatieve technologieën om hen te helpen bij hun missies is van cruciaal belang om hun prestaties te garanderen. Big Data is een rijke bron van kennis, op voorwaarde dat we de oplossingen hebben om deze te begrijpen. Het vinden van Franse oplossingen voor de uitdagingen van morgen is een van de doelstellingen van dit evenement.

OVER OPPSCIENCE

OPPSCIENCE is een Franse software-uitgever, gespecialiseerd in Big Data en kunstmatige intelligentie. Het werd een leider op het gebied van Intelligence Analysis Management door technologieën te ontwerpen om verspreide gegevens in meerdere opmaken om te zetten in kennis die rechtstreeks toegankelijk is voor eindgebruikers vanaf één toegangspunt. De geïmplementeerde technologieën zijn afgeleid van het semantische web, technieken voor kennismodellering en natuurlijke taalverwerking. OPPSCIENCE-oplossingen worden momenteel ingezet bij meer dan 300.000 gebruikers in Frankrijk en internationaal.

OVER AGIR

AGIR is een evenement georganiseerd door de innovatie-eenheid van de Nationale Gendarmerie om programma’s te versnellen, oplossingen te delen en operationele voorbeelden te ontdekken. Na de bijeenkomsten tijdens AGIR 2021 is er voor meer dan € 1,5 miljoen aan contracten ondertekend door de Gendarmerie/overheidsinstanties. Het brengt de Gendarmerie-gemeenschap van innovators, gespecialiseerde eenheden, projectmanagers van toekomstige apparatuur en industriële partners bijeen.

  • Versterking van de banden/verbindingen met departementale en interdepartementale autoriteiten en krachten.
  • Delen van onze behoeften, ondersteuning van initiatieven voor capaciteitsopbouw en ontdekking van mogelijke oplossingen.
  • Bevordering, realisering en versnelling van de huidige programma’s door nieuwe technische oplossingen te introduceren.
  • Bouwen van een steeds groter wordend innovatie-ecosysteem!
  • Vergroten van de dialoog en initiëren van communicatie!

WEBSITE

SOCIALE MEDIA

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

PERSCONTACT

Communicatiecontact: Marketing@oppscience.com
Technologiepartners: techpartners@oppscience.com
Adviesbedrijven en ESN-partners: partners@oppscience.com
Bedrijfscontact: contact@oppscienc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr