04:29 uur 18-11-2023

AIT Worldwide Logistics wil wereldwijde aanwezigheid vergroten met overname van de Lubbers Logistics Group

Strategische overeenkomst positioneert AIT als belangrijke speler in Europese wegtransport- en energiesectoren

ITASCA, Ill.–(BUSINESS WIRE)– AIT Worldwide Logistics, leider op het gebied van supply chain-oplossingen heeft een bindende koopovereenkomst gesloten voor de overname van Lubbers Logistics Group, een Europees logistiek bedrijf dat gespecialiseerd is in hoogwaardige, complexe en tijdgevoelige transportdiensten. De aankoop is een belangrijke mijlpaal voor AIT, dat zijn wereldwijde bereik constant uitbreidt en zijn aanbod in wegtransport, expeditie en projectladinglogistiek blijft verbeteren, vooral in de energiesector.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231117680482/nl/

Once the acquisition of Lubbers is finalized, more than 350 new teammates in 18 offices will join AIT's European network. (Graphic: Business Wire)

Once the acquisition of Lubbers is finalized, more than 350 new teammates in 18 offices will join AIT’s European network. (Graphic: Business Wire)

In de afgelopen eeuw heeft Lubbers, met zijn Nederlandse hoofdkantoor in Schoonebeek, zich gevestigd als een toonaangevende leverancier van eersterangs transportoplossingen voor hoogwaardige segmenten, gespecialiseerd in wegtransport, projectvracht en wereldwijde expeditiediensten. Met meer dan 377 medewerkers verspreid over negen wegtransporthubs en negen vrachtlocaties beschikt Lubbers over een uitgebreid netwerk van strategisch gelegen faciliteiten in heel Europa.

“De krachtige one-stop-shop aanpak van Lubbers en hun langdurige relaties met toonaangevende klanten maken dat ze uitstekend passen bij AIT,” zegt Chief Business Officer Greg Weigel van AIT. “We zien een groot potentieel voor hun brede netwerk door de uitbreiding van hun vrachtvervoeractiviteiten en expertise in de energiesector om de klantervaring van wereldklasse van AIT verder te verbeteren. We zijn ook verheugd om onze end-to-end oplossingen te versterken met middle mile service in Europa als tegenhanger van ons onlangs gelanceerde U.S. Middle Mile Network.”

Lubbers vergroot AIT’s bestaande wereldwijde netwerk van meer dan 125 vestigingen met 18 nieuwe kantoren en AIT is nu in vier nieuwe landen actief: Denemarken, Noorwegen, Roemenië en Turkije. Lubbers heeft ook vestigingen in Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

“Door onze krachten te bundelen met AIT Worldwide Logistics zetten we een strategische stap met als doel onze klanten uitzonderlijke service te blijven bieden en ons bereik wereldwijd uit te breiden,” aldus Gary Roche, CEO van Lubbers. “AIT’s sterke staat van dienst en toewijding aan klantenservice sluiten aan bij onze waarden en we kijken uit naar een mooie toekomst samen.”

“We zijn erg blij Lubbers te mogen verwelkomen in het AIT-netwerk,” aldus Vaughn Moore, voorzitter en CEO van AIT. “Deze deal zal onze positie in Europa versterken en onze aanwezigheid in de energiesector kracht bij zetten. We kunnen onze klanten nu beter van dienst zijn en tegelijkertijd nieuwe kansen creëren. De klantgerichte benadering van Lubbers en hun reputatie van uitstekende kwaliteit sluiten perfect aan bij AIT’s bedrijfscultuur.”

De overname van Lubbers door AIT zal naar verwachting eind 2023 zijn afgerond, afhankelijk van het verkrijgen van de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen. De voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

Kirkland & Ellis LLP en NautaDutilh N.V. treden beide op als juridisch adviseur van AIT bij de overname. Nielen Schuman B.V. treedt op als financieel adviseur van Lubbers. Loyens & Loeff N.V. treedt op als juridisch adviseur van Lubbers.

Over AIT Worldwide Logistics

AIT Worldwide Logistics is een mondiale vrachtexpediteur die bedrijven helpt groeien door de toegang tot markten over de hele wereld te vergroten waar zij hun grondstoffen, onderdelen en eindproducten kunnen verkopen/inkopen. Al ruim 40 jaar vertrouwt de in Chicago gevestigde marktleider op het gebied van toeleveringsketenoplossingen op een adviserende benadering om een wereldwijd netwerk van vertrouwde samenwerkingsverbanden op te bouwen in bijna elke sector, waaronder luchtvaart, automobielindustrie, consumentenretail, voedsel, overheid, gezondheidszorg, high-tech, industriële en biowetenschappen. Het flexibele bedrijfsmodel van AIT wordt ondersteund door schaalbare, gebruiksvriendelijke technologie en zorgt voor leveringen van deur tot deur via zee, lucht, grond en spoor – op tijd en binnen het budget. Met deskundige teams waarmee meer dan 125 wereldwijde locaties in Azië, Europa en Noord-Amerika worden bemand, omvatten de full-service-opties van AIT ook douanevrijgave, magazijnbeheer en diensten voor vervoer waarbij specifieke zorg nodig is (“white glove services”). Ga voor meer informatie naar www.aitworldwide.com.

Onze missie

Bij AIT zoeken we energiek naar mogelijkheden om het vertrouwen van onze klanten te winnen door uitzonderlijke wereldwijde logistieke oplossingen te leveren, waarbij we onze medewerkers, partners en gemeenschappen met hart en ziel waarderen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Matt Sanders

Public Relations Manager

+1 (630) 766-8300

msanders@aitworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr