23:02 uur 08-11-2023

Lineage breidt haar Europese voetafdruk uit met een nieuwe, hypermoderne faciliteit in Frankrijk

  • Nieuwe, hypermoderne faciliteit in Harnes zal tegemoetkomen aan behoeften van klanten voor een logistieke hub op de kruispunten van belangrijke Europese transportlinks.
  • Ondersteund door geavanceerde automatisering en energie-efficiënte oplossingen voor een veilige, gestroomlijnde opslag en overdracht van levensmiddelen.
  • Naadloos verbonden met het bestaande magazijn ter plaatse, Harnes I, aan de hand van AGV (automatisch geleide voertuigen) voor efficiënte handelingen.

HARNES, Frankrijk–(BUSINESS WIRE)– Lineage, een van de meest toonaangevende providers van industriële REIT’s met temperatuurcontrole en geïntegreerde oplossingen, heeft officieel haar hypermoderne faciliteit geopend in Harnes, in Frankrijk. De nieuwe faciliteit heeft een voetafdruk van circa 17.000 vierkante meter, evenveel als drie voetbalvelden, en versterkt het netwerk van Lineage in Frankrijk. Deze faciliteit biedt een waardevolle poort naar de Europese markten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231108724053/nl/

Lineage celebrated the grand opening of its new cold storage facility in Harnes, France. (Photo: Business Wire)

Lineage celebrated the grand opening of its new cold storage facility in Harnes, France. (Photo: Business Wire)

“De gloednieuwe faciliteit van Harnes, strategisch gevestigd in de regio Hauts-de-France, is een belangrijk knooppunt in het intelligente wereldwijde koude keten-netwerk van Lineage en een getuigenis van onze inzet om een service te bieden die op de behoeften van klanten is afgestemd,” zegt Harld Peters, voorzitter van Lineage Europe.

De Harnes II-site van Lineage biedt moderne gekoelde opslag aan de hand van geavanceerde automatisering en innovatieve technologieën. Uitgerust met baanbrekende systemen die gebruik van koeling optimaliseren en afvalwarmte benutten, helpt de faciliteit om een veilige en efficiënte opslag en transfer van levensmiddelen te verzekeren. Automatisch geleide voertuigen verbinden deze moderne faciliteit met extra opslag in het bestaande magazijn ter plaatse, Harnes I, terwijl een elektrische shuttle klanten op efficiënte wijze rechtstreeks met Lineage koppelt. Deze oplossingen helpen om het gebruik van energie en warmteverlies te minimaliseren, terwijl de veiligheid van producten behouden wordt.

“We breiden verbindingen van koude ketens uit en bevorderen efficiëntie voor onze klanten. Harnes II geniet van sterke ondersteuning van ons magazijn hier vlakbij in Arrás, dat dient als een satellietfaciliteit voor occasionele behoeften en in hoofdzaak op picking-services is gericht. We zijn enthousiast dat we onze klanten de toegevoegde waarde van deze twee aanvullende sites kunnen bieden,” aldus Raúl Fores Valles, regionale vicevoorzitter voor Zuid-Europa bij Lineage.

Met de toevoeging van de faciliteit Harnes II biedt Lineage bedrijven in Frankrijk oplossingen voor geautomatiseerde opslag en naadloze verbindingen met meer dan 400 strategisch gelegen faciliteiten over de hele wereld, gaande van Noord-Amerika en Europa tot de regio Azië-Stille Oceaan. In 2021 voltooide Lineage de overname van de Kloosterboer Group, inclusief haar faciliteiten in Frankrijk, Nederland en Duitsland, ter versterking van haar inzet om aan bedrijven over de hele wereld oplossingen aan te bieden voor gekoelde opslag die toonaangevend in de sector zijn.

Over Lineage

Lineage is een van de toonaangevende providers van industriële REIT’s met temperatuurcontrole en geïntegreerde oplossingen, met een wereldwijd netwerk van meer dan 400 strategisch gelegen faciliteiten, met in totaal meer dan 2,5 miljard kubieke voet capaciteit in diverse landen van Noord-Amerika, Europa en Azië-Stille Oceaan. Door vooraanstaande expertise in deze sector op gebied van logistieke end-to-end oplossingen met innovatieve technologie te combineren, werkt Lineage samen met de grootste levensmiddelen- en drankenbedrijven ter wereld om efficiënte distributie te verbeteren, duurzaamheid te bevorderen, afval binnen de toeleveringsketen te minimaliseren en – het allerbelangrijkste – te helpen de wereld van levensmiddelen te voorzien. Ter erkenning van de toonaangevende initiatieven van het bedrijf op het vlak van innovatie en duurzaamheid, werd Lineage drie jaar op rij genomineerd tot een CNBC Disruptor 50 Company, tweemaal genomineerd als een US Best Managed Company, genomineerd tot de nr. 1 Data Science Company, en 23e in het algemeen, in de lijst van Fast Company van De meest innovatieve bedrijven ter wereld, en werd het opgenomen in Fortune’s Change the World-lijst. (www.onelineage.com)

Opmerking voor uitgevers: afbeeldingen met hoge resolutie en meer informatie over Lineage zijn op verzoek verkrijgbaar.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lineage
Nina Bosch

+31 6 81938713

nbosch@lineagelogistics.com

Teneo – Parijs
José Zaarour

+33 6 18 21 33 88

jose.zaarour@teneo.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr