22:52 uur 13-10-2023

Medisca neemt aanvullende stappen om zijn innovatieve technologieën te beschermen

Medisca klaagt FlackTek aan wegens patentinbreuk.

PLATTSBURGH, N.Y.–(BUSINESS WIRE)– Medisca heeft een nieuwe stap gezet in het beschermen van de strategische investeringen in onderzoek en ontwikkeling (R&D) die tientallen jaren geleden zijn gedaan en die uiteindelijk hebben geleid tot de toonaangevende Medisca MAZ®-mixer. De Medisca MAZ-mixer biedt een efficiënte, uniforme en hoogwaardige oplossing voor het bereiden van honderden formuleringen en wordt beschermd door een robuust portfolio van patenten over de hele wereld.

Hoewel Medisca belangrijke stappen heeft ondernomen om de industrie te informeren over zijn patentportfolio, blijven een paar bedrijven producten aanbieden die inbreuk maken op de intellectuele eigendom van Medisca. Om zijn waardevolle rechten te beschermen en ervoor te zorgen dat bedrijven eerlijk concurreren, heeft Medisca vorige maand een aanklacht ingediend tegen Fagron B.V., HiperScan GmbH en Gako Deutschland GmbH wegens inbreuk op de Duitse Medisca-tegenhanger van het Europese patentnummer 3.538.071. Die aanklacht werd ingediend bij de districtsrechtbank van München in Duitsland en als verlichting wordt erin verzocht om een gerechtelijk bevel en monetaire remedies.

Vandaag hebben de handhavingsinspanningen van Medisca zich uitgebreid naar de VS, met een aanklacht wegens inbreuk op patenten die is ingediend bij de districtsrechtbank van South Carolina tegen FlackTek wegens schending van de Amerikaanse patentnummers 10.420.705, 10.765.600, 11.090.224, 11.096.864, 10.231.903 en 10.993.876 van Medisca. Vergelijkbaar met de eerder ingediende Duitse actie, wordt in deze Amerikaanse actie verzocht om een gerechtelijk bevel en monetaire remedies als verlichting. Er zijn ook beschuldigingen in opgenomen dat PCCA’s gebruik en verkoop van de SpeedMixer en aanverwante componenten van FlackTek een inbreuk vormen op de patenten van Medisca.

“Wij streven ernaar een eerlijke en concurrerende internationale markt te garanderen, waar innovatie en intellectueel eigendom worden gerespecteerd,” aldus Panagiota Danopoulos, SVP Global Strategy & Innovation bij Medisca. “Naast onze recente rechtszaak in Duitsland, ondernemen we daarom nu verdere actie om ervoor te zorgen dat onze patenten wereldwijd worden gehandhaafd.”

Medisca hoopt dat de indiening van vandaag zal dienen als opnieuw een herinnering voor alle concurrenten aan het belang van het respecteren van het intellectuele eigendom van Medisca. De bereidingsindustrie (bijv. de farmaceutische industrie en cannabis) is afhankelijk geworden van de kwaliteit en efficiëntie die geboden wordt door de Medisca MAZ-mixer. De voortdurende R&D- en IP-strategieën van Medisca zullen ervoor blijven zorgen dat alle bereidingsbedrijven de hoogwaardige producten ontvangen die ze verdienen.

Over Medisca:

Medisca is een wereldwijd bedrijf met vestigingen in Noord-Amerika, Australië en Europa dat bijdraagt aan de gezondheidszorg door gebruik te maken van sterke partnerschappen die op maat gemaakte oplossingen leveren met een niet aflatende toewijding aan kwaliteit en innovatie. Gesteund door meer dan 30 jaar en een sterke basis in de levering van farmaceutische bereidingen, is Medisca een business-to-business-bedrijf dat een uitgebreid aanbod levert door waarde, consistentie, reactievermogen en loyaliteit te bieden. Als Partners In Wellness biedt Medisca een onfeilbare toewijding aan het verbeteren van levens voor een groot aantal behoeften en mensen. Ga voor meer informatie naar www.medisca.com en volg ons op LinkedIn, Facebook, Twitter en YouTube.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Adam Pinsky

Director Communications

apinsky@medisca.com
1-800-932-1039

Check out our twitter: @NewsNovumpr