14:25 uur 11-10-2023

Onderzoek van Earnix laat zien dat verzekeraars prioriteit geven aan winstgevendheid

BOSTON en LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Verzekeraars geven prioriteit aan winstgevendheid, vooral bij het innoveren, zo blijkt uit Insurance Operations in a Changing Industry, een onderzoek dat vandaag is gepubliceerd door Earnix, de internationale leverancier van intelligente SaaS-oplossingen voor verzekeraars en banken. Het onderzoek onder 400 verzekeringsmanagers biedt inzicht in hoe verzekeraars kunnen concurreren en winst kunnen boeken in deze snel veranderende sector.

Een van de belangrijkste bevindingen was dat 48 procent van de deelnemers aan het onderzoek aangaf prioriteit te geven aan winstgevendheid, tegenover 13 procent die aangaf dat de groeicijfers de hoogste prioriteit hebben. Aangezien bijna vier keer zoveel leidinggevenden zich vooral richten op het verhogen van de winstmarges, is het niet verwonderlijk dat 28 procent van de topmanagers aangeeft dat “omgaan met macro-economische factoren” een topprioriteit is.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jena Murphy

jena.murphy@earnix.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr