20:58 uur 04-10-2023

Ionblox introduceert lithium-siliciumbatterijen die de barrières van extreem snel opladen en groter bereik doorbreken

FREMONT, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Ionblox, een toonaangevende innovator op het gebied van batterijtechnologie, heeft vandaag de lancering aangekondigd van zijn extreem snel opladende lithium-siliciumcellen, ontworpen voor elektrische voertuigen (EV’s). Door gebruik te maken van de superieure energieopslagcapaciteit van silicium, verkorten de nieuwe cellen van het bedrijf de oplaadtijden dramatisch en vergroten ze het rijbereik, waardoor EV-fabrikanten hun prestaties en efficiëntie aanzienlijk kunnen verbeteren.

De Ionblox-technologie maakt extreem snel opladen (XFC) mogelijk, waarbij 60% van de batterijcapaciteit in slechts 5 minuten en 80% in 10 minuten wordt bereikt. Deze ontwikkelingen maken het mogelijk om elektrische voertuigen op te laden in bijna dezelfde tijd die nodig is om een benzinetank te vullen, waardoor een van de belangrijkste obstakels voor de aannamnedoptie van elektrische voertuigen effectief is weggenomen. Bovendien stellen de hoogenergetische cellen van Ionblox de EV-fabrikanten in staat om het bereik van een EV met 30% tot 50% te vergroten met een Ionblox-batterijpakket van vergelijkbare grootte, of om het gewicht en de kosten te verminderen met een kleiner Ionblox-batterijpakket.

“De batterij-industrie worstelt al lang met de cruciale uitdaging om een evenwicht te vinden tussen hoge energieopslag en snel opladen binnen één enkele, duurzame batterij,” aldus Dr. Herman Lopez, Chief Technology Officer van Ionblox. “Onze baanbrekende lithium-siliciumtechnologie doorbreekt deze barrière. We hebben hoogwaardige cellen ontwikkeld die niet alleen compact en licht van gewicht zijn, maar ook robuust genoeg voor continu gebruik onder extreem snel opladen in minder dan 5 minuten. Hierdoor wordt de prestatiekloof tussen elektrische voertuigen en hun tegenhangers met interne verbranding effectief gedicht.”

De lithium-siliciumcellen van Ionblox laden niet alleen efficiënter op, maar behouden ook hun prestaties gedurende de hele levensduur van het voertuig. Onder rigoureuze tests van grootformaat pouch-cellen met een capaciteit van 32 Ah kunnen de batterijen van Ionblox meer dan 1.000 extreem snelle oplaadcycli doorstaan met minimale verslechtering. Dit wordt mogelijk gemaakt met behulp van een gepatenteerde, vooraf gelithieerde siliciummonoxide-anode en een unieke celarchitectuur die kan worden gebouwd op bestaande celproductieapparatuur.

In 2022 ontving Ionblox een nieuw contract van het United States Advanced Battery Consortium (USABC) om goedkope en snel oplaadbare, op silicium gebaseerde cellen voor elektrische voertuigen te ontwikkelen. Ionblox heeft ook een strategische investering ontvangen van Lilium, een toonaangevend eVTOL-bedrijf. Dankzij de extreem snellaadceltechnologie van Ionblox kunnen eVTOL’s meerdere keren per dag vliegen, waardoor de hoeveelheid tijd die het vliegtuig in de lucht doorbrengt, toeneemt.

Over Ionblox

Ionblox (voorheen bekend als Zenlabs), opgericht in 2017 in Fremont, Californië, is een energiebedrijf van de volgende generatie dat de toekomst van mobiliteit over land en door de lucht transformeert. Het bedrijf beschikt over meer dan 50 patenten die betrekking hebben op de pre-lithiatie van alle soorten op silicium gebaseerde anoden. Het gepatenteerde vooraf gelithieerde siliciumoxideanode- en celontwerp van Ionblox maken meerdere prestatiekenmerken mogelijk – snel opladen, hoge energie, hoog vermogen en een lange levensduur tegen lage kosten – waardoor de grenzen van de traditionele batterijopslagtechnologie worden verlegd en de levensvatbaarheid van wijdverbreid elektrisch vervoer wordt ontsloten. Ionblox leidt de elektrische mobiliteitsrevolutie door superieure technologie te leveren en bedrijven in elektrische voertuigen (EV) en elektrische verticale start- en landingsvoertuigen (eVTOL) in staat te stellen hun doelen te bereiken.

Lees meer over Ionblox en hoe het bedrijf de toekomst van elektrisch vervoer transformeert op www.ionblox.com en LinkedIn (@Ionblox).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Josh Sweetin

Silverline

(702) 574-5398

josh@teamsilverline.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr