22:04 uur 08-02-2023

Ionblox verhoogt Series B tot $ 32 miljoen met investeringen van Lilium, Applied Ventures, Temasek en Catalus Capital

FREMONT, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Ionblox, een lithium-ionbatterijbedrijf van de volgende generatie, kondigde een tweede afsluiting van zijn Series B-ronde aan met een stijging van $ 32 miljoen. Strategische partners zijn onder meer de oorspronkelijke investeerders Lilium en Applied Ventures, waarbij zich Temasek en Catalus Capital hebben gevoegd. Het bedrijf zal de verhoogde Series B-financiering gebruiken om zijn technologie op te schalen, geavanceerde krachtige cellen voor elektrische luchtvaart te ontwikkelen en prototypen van snellaadcellen voor elektrische voertuigen te maken.

De batterijen van het bedrijf zijn ontwikkeld met hoogwaardige lithium-ioncellen met voorgelithieerde siliciumdominante anodes. De batterijen zijn geschikt voor de meest veeleisende gebruiksscenario’s, zoals elektrische verticale start- en landingsvliegtuigen of eVTOL. De voorgelithieerde siliciumanodetechnologie van Ionblox maakt een baanbrekende combinatie mogelijk van een tot 50% hogere energiedichtheid, 5x meer vermogen en een extreem snelle lading van 10 minuten in vergelijking met conventionele lithium-ioncellen. Ionblox produceert momenteel zijn groot formaat ‘pouch-cellen’ tot 50 Ah op zijn testproductielijnen.

“Hier bij Ionblox brengen we lithium-ionbatterijen van de volgende generatie op de markt met siliciumdominante anodes om de toekomst van elektrische mobiliteit te transformeren,” aldus Sujeet Kumar, CEO van Ionblox. “Dankzij de financiering van deze ronde kunnen we een belangrijke stap zetten in ons traject om onze technologie op te schalen en onze eigen celproductie op te zetten in de Amerikaanse en andere belangrijke markten.”

“De Ionblox-technologie maakt een van de best presterende cellen voor eVTOL-vliegtuigen mogelijk die vandaag bestaan en we zijn er trots op om samen te werken met Ionblox voor ons conforme vliegtuig. Testresultaten tot nu toe tonen aan dat de technologie niet alleen superieure energie en vermogensdichtheid levert voor de Lilium Jet bij de lancering, maar ook zeer goede verouderingsprestaties. We zijn verheugd om onze samenwerking voort te zetten om de voortdurende verbetering en de aanhoudende industrialisatie van de technologie te ondersteunen,” stelde Yves Yemsi, Chief Operating Officer van Lilium.

Om zijn technologie van de volgende generatie te commercialiseren, heeft Ionblox een ontwikkelingscontract ontvangen van USABC voor de ontwikkeling van goedkope, snellaadbare batterijen voor elektrische voertuigen. Daar zijn de celprestaties geverifieerd door Idaho National Lab en werkt het bedrijf ook samen met de toonaangevende fabrikant van halfgeleiderapparatuur Applied Materials.

Over Ionblox

Ionblox (voorheen bekend als Zenlabs), opgericht in Fremont, Californië in 2017, is een energiebedrijf van de volgende generatie dat de toekomst van mobiliteit over land en door de lucht transformeert. Het bedrijf heeft meer dan 40 verleende patenten, onder meer voor de pre-lithiatie van alle soorten op silicium gebaseerde anodes. De gepatenteerde voorgelithieerde siliciumdominante anode en het celontwerp van Ionblox maken meerdere prestatiekenmerken mogelijk – snel opladen, hoge energie, hoog vermogen en lange levensduur tegen lage kosten – waardoor de grenzen van traditionele batterijopslagtechnologie worden verlegd en de levensvatbaarheid van wijdverspreid elektrisch transport wordt ontgrendeld. Ionblox leidt de revolutie op het gebied van elektrische mobiliteit door superieure technologie te leveren en bedrijven in elektrische voertuigen (EV) en elektrische verticale start- en landingsvoertuigen (eVTOL) in staat te stellen hun doelen te bereiken. De investeerders van Ionblox zijn Lilium, Applied Ventures, Temasek en Catalus Capital.

Lees meer over Ionblox en hoe het bedrijf de toekomst van elektrisch vervoer transformeert op www.ionblox.com en LinkedIn (@Ionblox).

Meer informatie over Lilium op www.Lilium.com; over Applied Ventures op www.appliedmaterials.com/us/en/applied-ventures.html, over Catalus Capital op www.cataluscapital.com; over Temasek op www.temasek.com.sg

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media:
Alex Autry

Silverline

(240) 346-8136

alex@teamsilverline.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr