11:53 uur 03-10-2023

SLB lanceert oplossing voor het screenen en rangschikken van koolstofopslag

De nieuwe dienst zal de groei van veiligere en economische koolstofopslagprojecten versnellen

ABU DHABI–(BUSINESS WIRE)– SLB (NYSE: SLB) lanceerde vandaag haar oplossing voor het screenen en rangschikken van koolstofopslag die het vertrouwen vergroot in beslissingen over de selectie van locaties op basis van een wetenschappelijke analyse van de integriteit op lange termijn en het economisch potentieel van een middel.

De oplossing helpt klanten suboptimale opslaglocaties te vermijden met risicofactoren die kostbare tijd en middelen kunnen verspillen en de kans verkleinen dat een CCUS-project (Carbon Capture, Utilization and Storage) de definitieve investeringsbeslissing (FID) haalt.

“CCUS is een van de meest directe mogelijkheden om de uitstoot te verminderen, maar moet in minder dan drie decennia met een factor 100-200 worden opgeschaald om de verwachte impact te hebben op de wereldwijde ambities voor een netto nuluitstoot”, zegt Frederik Majkut, senior vice president Carbon Solutions voor de New Energy business van SLB.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Moira Duff – Directeur externe communicatie

SLB

Tel: +1 (713) 375-3407

E-mail: media@slb.com

Beleggers
James R. McDonald – Vicevoorzitter investeerdersrelaties

Joy V. Domingo – Directeur investeerdersrelaties

SLB

Tel:+1 (713) 375-3535

E-mail: investor-relations@slb.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr