21:24 uur 11-12-2023

SLB werkt samen met Northern Lights JV en Microsoft om de waardeketen van koolstofafvang en -opslag te digitaliseren

LONDON–(BUSINESS WIRE)– SLB (NYSE: SLB) en Northern Lights Joint Venture (NL) kondigden vandaag aan dat ze een memorandum of understanding (MoU) hebben ondertekend met Microsoft om geïntegreerde cloud-gebaseerde workflows te optimaliseren voor de exploitatie van Northern Lights, een van de eerste aanbieders van CO2-transport en -opslag voor grensoverschrijdende koolstofafvang en -opslag (CCS). De samenwerking zal bijdragen aan de ontwikkeling van schaalbare en kostenefficiënte digitale oplossingen voor de opkomende CCS-industrie.

“Digitale workflows zijn een sleutelcomponent om CO2 succesvol te beheren doorheen de volledige waardeketen, van het afvangpunt tot permanente opslag. Northern Lights is zeer verheugd om samen met de toonaangevende technologiebedrijven SLB en Microsoft de ontwikkeling van digitale CCS-oplossingen te bevorderen,” zegt Børre Jacobsen, Managing Director van Northern Lights.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Moira Duff – Director of External Communications

SLB

Tel: +1 (713) 375-3407

E-mail: media@slb.com

Investors
James R. McDonald – SVP of Investor Relations & Industry Affairs

Joy V. Domingo – Director of Investor Relations

SLB

Tel: +1 (713) 375-3535

E-mail: investor-relations@slb.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr