03:06 uur 03-10-2023

Carbios onthult grote innovatie op gebied van polyesterrecycling met nieuwe textielvoorbereidingslijn, in aanwezigheid van Roland Lescure, de Franse minister van Industrie

  • Polyestertextiel is goed voor tweederde van de mondiale PET-markt van ongeveer 100 miljoen ton. Momenteel wordt slechts 13% van het textielafval gerecycled, en slechts 1% wordt ‘vezel-tot-vezel’ gerecycled1,2
  • Carbios heeft een geautomatiseerde textielvoorbereidingslijn ontwikkeld die alle fasen (versnipperen en extractie van harde punten) integreert om textielafval om te zetten in grondstof voor enzymatische recycling
  • De textielvoorbereidingslijn van Carbios beantwoordt aan een cruciale uitdaging voor de industrialisatie en circulariteit van textiel

CLERMONT-FERRAND, Frankrijk–(BUSINESS WIRE)– Carbios, (Euronext Growth Paris: ALCRB), een pionier in de ontwikkeling en industrialisatie van biologische technologieën om de levenscyclus van plastic en textiel opnieuw uit te vinden, heeft vandaag zijn textielvoorbereidingslijn ingehuldigd in zijn demonstratiefabriek in Clermont-Ferrand, in aanwezigheid van dhr. Lescure, de Franse minister van Industrie.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231002595318/nl/

Roland Lescure, French Minister of Industry (left) accompanied by Emmanuel Ladent, CEO Carbios (far right) and representatives of Carbios partner brands (On, Salomon and Puma), inaugurates the textile preparation line for biorecycling. (Photo: Carbios)

Roland Lescure, French Minister of Industry (left) accompanied by Emmanuel Ladent, CEO Carbios (far right) and representatives of Carbios partner brands (On, Salomon and Puma), inaugurates the textile preparation line for biorecycling. (Photo: Carbios)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Neem voor meer informatie contact op met:

CARBIOS
Melissa Flauraud
Persrelaties

melissa.flauraud@carbios.com
+33 (0)6 30 26 50 04

Benjamin Audebert
Beleggersrelaties

contact@carbios.com
+33 (0)4 73 86 51 76

Persrelaties (Frankrijk)
Iconic
Marie-Virginie Klein

mvk@iconic-conseil.com
+33 (0)1 44 14 99 96

Persrelaties (VS)
Rooney Partners
Kate L. Barrette

kbarrette@rooneyco.com
+1 212 223 0561

Persrelaties (DACH & VK)
MC Services
Anne Hennecke

carbios@mc-services.eu
+49 (0)211 529 252 22

Check out our twitter: @NewsNovumpr