19:48 uur 26-09-2023

Medisca onderneemt stappen om haar innoevatieve technologieën te beschermen

Medisca klaagt Fagron, HiperScan en Gako aan wegens patentschending.

MONTREAL–(BUSINESS WIRE)– Na decennialange investering in strategische Research & Development (“R&D”), werd de naam Medisca synoniem voor innovatieve, op klanten toegespitste technologieën. Bijvoorbeeld voor de mengindustrie blijft Medisca gepersonaliseerde oplossingen aanbieden met een niet-aflatende inzet voor kwaliteit en innovatie. Hieronder valt de Medisca MAZ Mixer, een mengtechnologie toonaangevend in de sector, die voor het eerst door het bedrijf werd ontwikkeld na jarenlang onderzoek en testen uitvoeren. De Medisca MAZ Mixer biedt een efficiënte, uniforme, hoogwaardige oplossing voor het mengen van honderden formules.

Opdat het bedrijf verder de innovaties zou kunnen aanbieden die de sector wenst en nodig heeft, vervolledigt Medisca haar investering in R&D met een robuuste “IP”-portefeuille (Intellectual Property = intellectueel eigendom). Dit omvat patenten in de Verenigde Staten, Europa, Canada en Australië. Jarenlang heeft Medisca stappen ondernomen om de sector te informeren over haar patentenportefeuille, waaronder de patenten in verband met de baanbrekende Medisca MAZ Mixer. Ongelukkig genoeg besloten een aantal bedrijven om producten aan te bieden die een inbreuk zijn op het intellectuele eigendom van Medisca.

Om haar waardevolle rechten te beschermen en te verzekeren dat bedrijven op eerlijke wijze concurreren, is Medisca van plan om haar eigen technologieën te beschermen tegen inbreuken gepleegd door concurrenten. Deze wereldwijde tenuitvoerlegging ving vandaag aan met het aanspannen van processen door Medisca tegen Fagron B.V., HiperScan GmbH en Gako Deutschland GmbH wegens schending van patentnummer 3,538,071, dat toebehoort aan de Duitse tegenhanger van Medisca. De rechtszaak werd aangespannen in de districtsrechtbank van München in Duitsland en verzoekt als herstel om een bevel en financiële tegemoetkomingen.

“Met diep respect voor innovatie en een verantwoordelijkheid om ons intellectuele eigendom te beschermen, vinden we het nodig om juridische stappen te ondernemen tegen deze patentschending,” zegt Panagiota Danopoulos, SVP internationale strategie & innovatie bij Medisca. “We geloven in een eerlijke en concurrentiële markt, waar innovatie gedijt, en deze rechtszaak versterkt onze verbintenis om ons aan deze principes te houden en tegelijk onze innovatieve ingesteldheid te verdedigen.”

Medisca hoopt dat de het aanspannen van de rechtszaak vandaag alle concurrenten zal herinneren aan het belang om het intellectuele eigendom dat aan het bedrijf toebehoort te respecteren. De mengindustrie (bijv. farmaceutica en CBD) vertrouwt op de kwaliteit en efficiëntie die de Medisca MAZ Mixer biedt. De industrie moet verder kunnen vertrouwen op deze producten en de ongeëvenaarde klantendienst en innovaties om problemen op te lossen, aangeboden door Medisca.

Over Medisca:

Medisca is een internationale onderneming met vestigingen in Noord-Amerika, Australië en Europa die de gezondheidszorg bevordert door sterke partnerschappen te sluiten die zorgen voor gepersonaliseerde oplossingen, met een niet-aflatende inzet gericht op kwaliteit en innovatie. Met meer dan 30 jaar ervaring en een sterke grondslag in de levering van mengproducten voor de farmaceutische industrie, is Medisca een business-to-business bedrijf dat volledige aanbiedingen voorstelt met waarde, consistentie, reactiviteit en getrouwheid. Als Partners In Wellness biedt Medisca een onfeilbare toewijding om het leven te verbeteren in talrijke behoeften van mensen. Voor meer informatie gaat u naar www.medisca.com en volg ons op LinkedIn, Facebook, Twitter en YouTube.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Adam Pinsky

Directeur communicatie

apinsky@medisca.com
+1 (438) 304-6756

Check out our twitter: @NewsNovumpr