22:13 uur 21-09-2023

Lineage viert succesvolle hackathon tegen voedselverspilling en kondigt winnend team Fungi For Future aan

  • Fungi For Future is uitgeroepen tot winnaar door een panel van deskundige juryleden, dankzij hun presentatie van een innovatief project dat de aanpak van voedselverspilling kan veranderen.
  • Het winnende team ontvangt een geldprijs en een incubatorprogramma van 6 maanden, gefaciliteerd door The Waste Transformers en Lineage.
  • De slotdag van de hackathon werd geopend door wethouder Zita Pels, zij benadrukte het belang van samenwerking en praktische oplossingen om voedselverspilling te reduceren.

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Lineage, een wereldwijde leider in de logistiek van de koudeketen, kondigde vandaag de succesvolle afsluiting aan van zijn hackathon-evenement ‘Tackling Food Waste for a Sustainable Future’.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230921383917/nl/

Winner Lineage Hackathon 2023 (Photo: Business Wire)

Winner Lineage Hackathon 2023 (Photo: Business Wire)

Het evenement vond gedurende twee dagen plaats in Amsterdam, met de slotdag in het Eye Filmmuseum. Tijdens deze dagen kwamen enkele van de meest getalenteerde studenten- en start-up-teams samen met NGO’s en leiders uit de Europese supply chain om te werken aan innovatie, samenwerking en oplossingen.

Tijdens de hackathon kwamen deelnemers met verschillende achtergronden en vaardigheden samen om voedselverspilling in de supply chain aan te pakken. De teams kregen de opdracht om het gewicht van voedselverspilling op verschillende punten in de supply chain te traceren en te verminderen. Gedurende twee dagen deden de deelnemers hun uiterste best om innovatieve oplossingen te bedenken die mogelijk verandering brengen in de aanpak van voedselverspilling.

Na een zorgvuldige beoordeling door een deskundige jury is Fungi For Future uitgeroepen tot het winnende team. Ze overtuigden de jury met hun creativiteit, technische vaardigheden, innovativiteit en schaalbaarheid van het project dat zich richt op de productie van alternatieven voor verpakkingsmaterialen op basis van mycelium.

“We zijn onder de indruk van het talent en de toewijding van alle deelnemers aan deze hackathon”, zegt Harld Peters, President Lineage Europa, namens het deskundige jurypanel dat Foodvalley NL, Van Geloven (onderdeel van McCain), Taste Before You Waste, VU Amsterdam en Lineage vertegenwoordigt. “De ideeën en oplossingen benadrukken het enorme potentieel van innovatieve en gedreven denkers om positieve verandering in onze sector te stimuleren.”

Het winnende team Fungi For Future ontvangt een geldprijs en persoonlijke begeleiding gedurende een incubatorprogramma van zes maanden geleid door The Waste Transformers en Lineage om te helpen bij de ontwikkeling en mogelijke implementatie van hun project.

The Waste Transformers, een wereldleider in on-site modulaire biovergisters voor voedselafval, omarmt de betrokkenheid van studenten bij het aanpakken van de dringende problemen rond voedselafval. “Als partners in dit programma zijn we vastbesloten om Fungi For Future de komende zes maanden te ondersteunen bij het versterken van hun impactvolle ideeën”, zegt Lara van Druten, CEO van The Waste Transformers. “Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheden van deze jonge probleem-oplossers om een verandering teweeg te brengen in de manier waarop we omgaan met voedselverspilling. Samen zetten we ons in voor een groenere, duurzamere toekomst.”

“Meedoen aan de hackathon was een enorm leerzame ervaring, het was inspirerend om allemaal naar hetzelfde doel te werken om voedselverspilling tegen te gaan.”, zei het team van Fungi For Future. “We kijken ernaar uit om met de prijs en het incubatorprogramma de volgende stap te maken.”

Lineage bedankt alle deelnemers, juryleden en partners die hebben bijgedragen aan het succes van het evenement.

Over Lineage Logistics:

Lineage is een wereldwijd toonaangevende temperatuur-gecontroleerde industriële REIT en aanbieder van geïntegreerde oplossingen met een wereldwijd netwerk van meer dan 400 strategisch gelegen faciliteiten, met een totale capaciteit van bijna 56 miljoen kubieke meter in landen in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Door de combinatie van toonaangevende expertise in end-to-end logistieke oplossingen en innovatieve technologie, werkt Lineage samen met ‘s werelds grootste voedingsmiddelen- en drankenbedrijven om de distributie-efficiëntie te verhogen, duurzaamheid te bevorderen, afval in de toeleveringsketen te minimaliseren en, het allerbelangrijkste, de wereld te helpen voeden. Als erkenning voor de toonaangevende innovaties en duurzaamheidsinitiatieven van het bedrijf, werd Lineage drie opeenvolgende jaren uitgeroepen tot een CNBC Disruptor 50 Company, twee keer uitgeroepen tot een US Best Managed Company, uitgeroepen tot het nummer 1 Data Science bedrijf, en 23e in totaal, op Fast Company’s lijst van The World’s Most Innovative Companies, en werd opgenomen in Fortune’s Change the World lijst. (www.lineagelogistics.com)

Contacts

Lineage
Nina Bosch

nbosch@lineagelogistics.com

Teneo
Rosa Hogerzeil

rosa.hogerzeil@teneo.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr