08:00 uur 07-10-2021

Lineage Logistics voltooit overname Kloosterboer Groep

Met de overname kan Lineage zijn klanten wereldwijd nog beter bedienen, nu het bedrijf ook vestigingen in Frankrijk en Duitsland heeft, en zijn portfolio van waardetoevoegende diensten uitbreiden

Kloosterboer is een erkend marktleider op het gebied van duurzame logistieke oplossingen, die goed aansluiten bij de focus van Lineage

Bundeling van de krachten op het gebied van innovatie en magazijnautomatisering levert klanten een efficiëntere supply chain op

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Lineage Logistics LLC, een toonaangevende wereldwijde leverancier van temperatuurgecontroleerde industriële REIT en logistieke oplossingen, heeft de overname afgerond van de Kloosterboer Groep, een Nederlands familiebedrijf in gekoelde opslag met een sterke internationale voetafdruk. Samen vormen de bedrijven een uitgebreider faciliteitennetwerk in belangrijke Europese markten met een focus op duurzaamheid en innovatie in de supply chain voor temperatuurgecontroleerde goederen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211006006034/nl/

Lineage's acquisition of Kloosterboer strengthens its ability to serve customers worldwide, including locations in France and Germany, and enhances Lineage’s value-added services offerings. Uniting the companies’ innovation and warehouse automation capabilities will also lead to greater supply chain efficiencies for customers (Photo: Business Wire)

Lineage’s acquisition of Kloosterboer strengthens its ability to serve customers worldwide, including locations in France and Germany, and enhances Lineage’s value-added services offerings. Uniting the companies’ innovation and warehouse automation capabilities will also lead to greater supply chain efficiencies for customers (Photo: Business Wire)

Kloosterboer bestaat uit 900 teamleden en elf strategisch gelegen vestigingen verspreid over Nederland, Frankrijk, Duitsland, Canada en Zuid-Afrika, met een totale capaciteit van 6,4 miljoen kubieke meter en 790.000 palletposities met een commerciële focus op havenactiviteiten en compleet geautomatiseerde magazijnoplossingen. Kloosterboer biedt ook waardetoevoegende diensten zoals expeditie, douane-expeditie, het blenden van vruchtensappen, containerafhandeling en intermodaal transport.

“We verwelkomen het team van Kloosterboer in de Lineage-familie en zijn verheugd om samen te gaan met een organisatie die ondernemerschap en klantgerichtheid al bijna honderd jaar hoog in het vaandel heeft staan. We kijken uit naar de integratie van hun state-of-the-art faciliteiten en diverse diensten, zodat we onze klanten in Europa en de rest van de wereld nog beter kunnen bedienen. Het is ook duidelijk dat we qua cultuur op één lijn zitten: we willen toonaangevend zijn als het gaat om duurzame en innovatieve oplossingen in de sector”, aldus Harld Peters, Senior Vice President voor Europa bij Lineage.

Leiderschap op het gebied van duurzaamheid in de sector is het handelsmerk van Kloosterboer. Vijf faciliteiten zijn erkend door BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology). Het bedrijf maak gebruik van bijna 18.000 zonnepanelen en vier windturbines die voor een jaarlijkse CO2-reductie zorgen die gelijk staat aan het verbruik van meer dan 4.100 huishoudens.

Beide bedrijven staan bekend als leiders in de ontwikkeling en exploitatie van de meest geavanceerde en volledig geautomatiseerde temperatuurgecontroleerde magazijnen in de sector. Deze gebouwen kunnen met een uitzonderlijke nauwkeurigheid grote hoeveelheden product verwerken, terwijl ze minder hulpbronnen, met name elektriciteit, verbruiken. Door de automatiseringsmogelijkheden te combineren met de knowhow van Lineage op het gebied van toegepaste wetenschappen, kunnen er innovatieve magazijnontwerpen worden ontwikkeld die voor nog meer efficiëntie in de supply chain zorgen, waardoor waarde wordt gecreëerd en de ecologische voetafdruk voor klanten verder wordt verkleind.

De Europese activiteiten van het bedrijf zijn gevestigd in Nederland (Amsterdam), met een netwerk dat zich uitstrekt over België, Denemarken, Noorwegen, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Met de faciliteiten van Kloosterboer zal Lineage Frankrijk, Duitsland en Zuid-Afrika aan de lijst toevoegen, en de vestigingen van Kloosterboer aan de oostkust van Canada zullen de bestaande activiteiten van Lineage in Montreal en Ontario aanvullen.

De Kloosterboer-familie werd bijgestaan door financieel adviseur Nielen Schuman en juridische adviseurs van De Brauw Blackstone Westbroek. Lineage werd bijgestaan door Rabobank en Morgan Stanley als financiële adviseurs en Latham & Watkins en NautaDutilh als juridische adviseurs.

Over Lineage Logistics

Lineage Logistics is een toonaangevende wereldwijde leverancier van temperatuurgecontroleerde industriële REIT en logistieke oplossingen. Het bedrijf beschikt over een wereldwijd netwerk van meer dan 375 strategisch gelegen vestigingen met een totale capaciteit van zo’n 57 miljoen kubieke meter, verspreid over achttien landen in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific. De toonaangevende expertise van Lineage op het gebied van end-to-end logistieke oplossingen, zijn ongeëvenaarde vastgoednetwerk en de ontwikkeling en inzet van innovatieve technologie helpen de distributie efficiënter te maken, duurzaamheid te bevorderen, verspilling in de supply chain te minimaliseren en, het allerbelangrijkste, als Visionary Partner van Feeding America, de wereld te helpen voeden. Als erkenning voor de toonaangevende innovaties en duurzaamheidsinitiatieven staat Lineage op nr. 17 in de CNBC Disruptor 50-lijst van 2021, op nr. 1 (Data Science) en nr. 23 (overall) in de lijst van ‘s werelds meest innovatieve bedrijven in 2019 van het tijdschrift Fast Company en is het in 2021 opgenomen in de Change The World-lijst van het tijdschrift Fortune. (www.lineagelogistics.com)

Over Kloosterboer

De Kloosterboer Groep is een familiebedrijf met meer dan 95 jaar ervaring in de behandeling van temperatuurgecontroleerde voedselproducten, zoals vis, vlees, fruit, vruchtensappen- en concentraten, zuivel- en aardappelproducten. Kloosterboer ontwikkelt en levert innovatieve en duurzame totaaloplossingen in de supply chain voor temperatuurgecontroleerde voedselproducten. Kloosterboer streeft naar langdurige relaties, wil kosten besparen voor zijn klanten en het serviceniveau verhogen. Het bedrijf is gespecialiseerd in opslag, stuwadoren, expeditie, transport, douanediensten en logistieke IT. Met opslagcapaciteit in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Canada en Zuid-Afrika is Kloosterboer een van de toonaangevende bedrijven in deze sector. (www.kloosterboer.com)

Contacts

Megan Hendricksen

9098217692 (country code is US)

mhendricksen@lineagelogistics.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr