08:42 uur 12-09-2023

Heartseed kondigt de presentatie aan van HS-001, een op onderzoeksstamcellen gebaseerde therapie voor de behandeling van gevorderd hartfalen op de 71e jaarlijkse bijeenkomst van het Japanese College of Cardiology

TOKYO–(BUSINESS WIRE)– Heartseed (Heartseed Inc.), een in Tokio gevestigd biotechnologiebedrijf dat iPSC-afgeleide hartspiercellen voor hartfalen ontwikkelt, heeft vandaag aangekondigd dat de casusrapporten van twee patiënten in de klinische Fase 1/2-studie (LAPiS-studie) van HS-001 in combinatie met coronaire bypassoperatie voor gevorderd hartfalen, door de onderzoeker werden gepresenteerd op de 71e jaarlijkse bijeenkomst van het Japanese College of Cardiology (JCC) op 9 september 2023.

Dr. Yuki Ichihara, afdeling Cardiovasculaire Chirurgie, Tokyo Women’s Medical University, presenteerde zijn ervaringen met twee patiënten in de LAPiS-studie. Volgens de presentatie verliep de celtransplantatie soepel en vond de behandeling met immunosuppressiva plaats zonder grote complicaties en was er verbetering in de hartfunctie te zien.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kikuo Yasui,

COO, Heartseed Inc.

Tel.: +81-3-6380-1068

E-mail: kikuo.yasui@heartseed.jp

Check out our twitter: @NewsNovumpr