17:04 uur 05-09-2023

AIT Worldwide Logistics verwelkomt Chelsea Lamar als vicepresident Global Sustainability

Bekroonde duurzaamheidsexpert brengt uitgebreide strategische en technische ervaring naar wereldwijde vrachtvervoerder om de koolstofuitstoot te verminderen

ITASCA, Ill.–(BUSINESS WIRE)– AIT Worldwide Logistics, toonaangevend in wereldwijde supply chain-oplossingen, heeft Chelsea Lamar aangenomen als vice president, global sustainability. In deze nieuw gecreëerde functie zal zij de duurzaamheidsinitiatieven van het bedrijf leiden en AIT’s inzet voor milieuvriendelijkheid en ethisch verantwoord ondernemen bevorderen, waaronder het doel om in 2035 de koolstofuitstoot tot nul te verminderen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230905956598/nl/

AIT's newly hired Vice President, Global Sustainability, Chelsea Lamar (Photo: Business Wire)

AIT’s newly hired Vice President, Global Sustainability, Chelsea Lamar (Photo: Business Wire)

Lamar werkt vanuit het nieuwe hoofdkantoor van AIT in Itasca, Illinois, en rapporteert aan Executive Vice President en Chief Information Officer, Ray Fennelly. Volgens hem onderstreept haar benoeming AIT’s toewijding aan de ontwikkeling van zijn strategieën op het gebied van milieu, maatschappij en governance.

“Chelsea heeft een ongelooflijke track record in het verbeteren van ons milieu en het opzetten van duurzaamheidsprogramma’s van hoge kwaliteit,” voegde Fennelly toe. “Met haar leiderschap kan AIT aanzienlijke vooruitgang boeken voor zowel onze eigen duurzaamheidsdoelen als die van onze klanten.”

Lamar komt bij het bedrijf met ruim twaalf jaar ervaring in de ontwikkeling en uitvoering van duurzaamheidsstrategieën. In haar vorige functies implementeerde ze proefprogramma’s voor elektrische voertuigen en hernieuwbare brandstoffen, introduceerde ze energie-efficiëntie-initiatieven op openbare scholen in Illinois en lanceerde ze duurzaamheidsprogramma’s op meer dan 200 locaties, waarmee ze jaarlijks 3 miljoen dollar aan energiekosten bespaarde.

“Ik vind het geweldig om bij AIT te werken, een bedrijf dat mijn passie voor duurzaamheid deelt,” zei Lamar. “Het is een spannende tijd in de transportlogistiek omdat de toeleveringsketen vele opties biedt om samen te werken. Van elektrische voertuigen en alternatieve brandstoffen tot technologische oplossingen: we blijven verschillende strategieën volgen om de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen. Een voorbeeld is het optimaliseren van routes en het gebruik van digitale platforms voor een beter beheer van hulpbronnen.”

Fennelly zei dat Lamar “meteen de koe bij de horens zal vatten” door de huidige duurzaamheidsinitiatieven van AIT onder de loep te nemen, waarbij zij de volgende fase van het programma gaat voorbereiden zodat het bedrijf op schema ligt om de doelstelling van 2035 voor netto-nuluitstoot te halen. Ook zal ze ontmoetingen organiseren met belanghebbenden en klanten.

Lamar is winnares van de 2022 Women in Smart Energy Award en heeft een diploma van de Iowa State University in civiele techniek met focus op het milieu. In haar vrije tijd gaat ze graag om met familie en vrienden en doet ze vrijwilligerswerk voor Illinois Green Alliance.

Een hoge-resolutie foto van mevrouw Lamar kunt u downloaden via AIT’s mediacenter.

Over AIT Worldwide Logistics

AIT Worldwide Logistics is een mondiale vrachtexpediteur die bedrijven helpt groeien door de toegang tot markten over de hele wereld te vergroten waar zij hun grondstoffen, onderdelen en eindproducten kunnen verkopen/inkopen. Al ruim 40 jaar vertrouwt de in Chicago gevestigde marktleider op het gebied van toeleveringsketenoplossingen op een adviserende benadering om een wereldwijd netwerk van vertrouwde samenwerkingsverbanden op te bouwen in bijna elke sector, waaronder luchtvaart, automobielindustrie, consumentenretail, voedsel, overheid, gezondheidszorg, high-tech, industriële en biowetenschappen. Geruggesteund door schaalbare, gebruikersvriendelijke technologie levert AIT’s flexibele businessmodel op maat van deur naar deur via zee, lucht, over de weg en het spoor, op tijd en binnen het budget. Met deskundige teams waarmee meer dan 110 wereldwijde locaties in Azië, Europa en Noord-Amerika worden bemand, omvatten de full-service-opties van AIT ook douanevrijgave, magazijnbeheer en diensten voor vervoer waarbij specifieke zorg nodig is (“white glove services”). Ga voor meer informatie naar www.aitworldwide.com.

Onze missie

Bij AIT zoeken we energiek naar mogelijkheden om het vertrouwen van onze klanten te winnen door uitzonderlijke wereldwijde logistieke oplossingen te leveren, waarbij we onze medewerkers, partners en gemeenschappen met hart en ziel waarderen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Matt Sanders

Public Relations Manager

+1 (630) 766-8300

msanders@aitworldwide.com

AIT Worldwide Logistics, Inc.

Global Headquarters

2 Pierce Place, Suite 2100

Itasca, IL 60143

800-669-4AIT (4248)

www.aitworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr