22:01 uur 22-08-2023

Naomi Park uit de VS wint Stockholm Junior Water Prize 2023

STOCKHOLM–(BUSINESS WIRE)– Naomi Park uit de Verenigde Staten ontvangt de prestigieuze Stockholm Junior Water Prize 2023 voor haar onderzoek naar de verwijdering van kooldioxide en olieproducten uit de oceaan. ZKH kroonprinses Victoria van Zweden overhandigde de winnares haar prijs tijdens een ceremonie op de World Water Week in Stockholm.

De oceaan absorbeert bijna een derde van de kooldioxide-uitstoot in de lucht en elk jaar wordt er 1,3 miljoen gallons ruwe olie in de oceanen geloosd. Beide problemen hebben een nadelige invloed op de biodiversiteit in zee en de gezondheid van de mens. In haar onderzoek heeft Naomi Park een methode ontwikkeld om deze verontreinigingen tegelijkertijd te verwijderen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jakob Schabus

Communications Manager

Stockholm International Water Institute

E-mail: jakob.schabus@siwi.org
Gsm: +46 (0) 720 50 60 39

Check out our twitter: @NewsNovumpr