18:46 uur 22-08-2023

Amsterdam & Partners LLP aangesteld door Oekraïens religieus figuur Vadym Novynskyi ter verdediging tegen vermeende politieke vervolging

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Het advocatenkantoor Amsterdam & Partners LLP is ingehuurd door Vadym Novynskyi, een Oekraïens staatsburger, religieus figuur, voormalig Oekraïens parlementariër uit Mariupol en oprichter van de Smart Holding Group, om zich te verdedigen tegen een reeks politiek gemotiveerde aanvallen door de Oekraïense regering.

Novynskyi, die protodeken is bij de Orthodoxe Kerk van Oekraïne (UOC), heeft Amsterdam & Partners LLP en een team van internationale advocaten aangesteld om zich te verdedigen tegen valse beschuldigingen, inbeslagnames van activa die hij in het verleden bezat, en mogelijke valse aanklachten die zijn verzonnen door hooggeplaatste regeringsfunctionarissen in Kiev. Hoewel Novynskyi vorig jaar afstand deed van zijn eigendomsrecht van Smart Holding Group, zetten de Oekraïense autoriteiten hun bedrijfsinval tegen de industriële en investeringsgroep voort, in de veronderstelling dat Novynskyi’s religieuze overtuigingen dit rechtvaardigen, aldus Robert Amsterdam, oprichter van Amsterdam & Partners LLP .

“Helaas betekent de oorlog met Rusland voor sommige Oekraïense functionarissen een kans voor afpersing en bedrijfsinvallen,” stelde Robert Amsterdam, oprichter van Amsterdam & Partners LLP. “Mijn cliënt heeft onwrikbare steun getoond aan de Oekraïense soevereiniteit en heeft de Russische agressie krachtig aan de kaak gesteld, en toch handelen een paar corrupte Oekraïense functionarissen buiten de rechtsstaat om zijn religieuze vrijheden te schenden en in een poging om eigendommen te stelen op basis van volkomen valse beschuldigingen.”

Amsterdam vervolgde: “De wereldwijde goodwill en steun voor de Oekraïense oorlogsinspanning mogen geen deken van straffeloosheid worden voor corruptie en diefstal. Enige suggestie dat dhr. Novynskyi op enigerlei wijze Rusland heeft ‘geholpen’ is beledigend vals, vooral in het licht van de aanzienlijke materiële bijdragen van onze cliënt om de bevolking van Oekraïne te steunen. In plaats daarvan wordt hij meedogenloos aangevallen vanwege zijn religieuze overtuigingen en wordt hij onderworpen aan flagrante bedrijfsinvallen door de staat. We zullen elke legale mogelijkheid onderzoeken om deze roofzuchtige aanvallen een halt toe te roepen en ervoor te zorgen dat de functionarissen die hun macht misbruiken bij het aanvallen van onze cliënt uiteindelijk ter verantwoording worden geroepen.”

Amsterdam & Partners LLP is een internationaal advocatenkantoor met kantoren in Londen en Washington DC. Meer informatie is beschikbaar www.amsterdamandpartners.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

James Kimer, jk@mediatheory.com, +1.917.355.0717

Check out our twitter: @NewsNovumpr