01:18 uur 07-07-2023

Amsterdam & Partners LLP: Advocaat van George Bachiashvili verwerpt ‘politiek gemotiveerde’ aanklachten

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Op grond van de aankondiging door het openbaar ministerie van Georgië van de tenlastelegging tegen ondernemer George Bachiashvili voor vermeende verduistering van cryptocurrency en legalisatie van illegale inkomsten, stelde het juridische team van Bachiashvili bij Amsterdam & Partners LLP de lichtzinnige aard van de zaak aan de kaak.

Ons kantoor heeft het voorrecht als internationaal raadsman de heer Bachiashvili te vertegenwoordigen. We zijn van plan agressief op te treden om zijn rechten en onschuld te verdedigen tegenover deze absurde, politiek gemotiveerde aanklachten”, zegt Robert Amsterdam, oprichtend partner van Amsterdam & Partners LLP. “Het is ons duidelijk dat de oorsprong van deze tenlastelegging niet berust op feitelijke bevindingen of serieus onderzoek. Integendeel, de aanklachten lijken het resultaat te zijn van een gewelddadige vervolging.”

Amsterdam gaat verder: “George Bachiashvili is een ongelooflijk bekwame ondernemer met een onberispelijke reputatie die nu het doelwit is van zijn politieke overtuigingen, waarbij het overheidsapparaat wordt misbruikt als een instrument van diefstal. Deze aanklachten brengen het land in verlegenheid en we zijn van plan om onze cliënt met alle beschikbare middelen in het gelijk te stellen, niet alleen in eigen land, met onze collega’s in Georgië, maar ook op internationaal niveau.”

George Bachiashvili is een durfkapitalist en investeerder die tal van startups in tech, fintech, blockchain en andere innovatieve sectoren heeft opgericht en ondersteund. In 2014 richtte hij Mission Gate op, een durfkapitaalbedrijf dat wereldwijd investeert in angel en A/B-fase projecten. Eerder richtte hij het Georgian Co-Investment Fund op. Dit is het grootste private equity fonds gevestigd in Georgië, dat in energie, horeca, landbouw en productie investeert. Sinds 2014 is hij voorzitter van de raad van toezicht van de Georgische effectenbeurs en daarvoor bekleedde hij verschillende functies bij Booz & Co, Abu Dhabi Group en de Bank van Georgië.

Amsterdam & Partners LLP is een internationaal advocatenkantoor met vestigingen in Londen en Washington DC. Meer informatie is beschikbaar op www.amsterdamandpartners.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Greta Westman, g.westman@amsterdamandpartners.com, +44 7714260952

Check out our twitter: @NewsNovumpr